13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalHuawei începe concedierile în SUA

Huawei începe concedierile în SUA

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat “oaie neagră” de către Washington, transmite DPA.

Concedierile sunt determinate “reducerea operaţiunilor de afaceri cauzată de SUA. Deciziile de acest fel nu sunt niciodată uşor de luat. Angajaţii afectaţi vor primi plăţi compensatorii”, se arată într-un comunicat al Huawei.

Futurewei, care iniţial avea 1.500 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut costuri operaţionale de 510 milioane de dolari, va continua să opereze.

Huawei Technologies va investi în Italia în următorii trei ani aproximativ 3,1 miliarde de euro, a anunţat săptămâna trecută Thomas Miao, şeful subsidiarei italiene a companiei chineze de telecomunicaţii.

Prezent la un eveniment desfăşurat la Milano, Miao a declarat că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în următorii trei ani şi a confirmat concedierea unei părţi din angajaţii din SUA.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă