Foto: Facebook

Sub conducerea Marii Britanii, țările grupului G7 iau măsuri contra propagandei rusești

Cele mai bogate state occidentale, membre ale grupului G7, vor adopta măsuri comune pentru a contracara propaganda Rusiei și a Chinei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2021 - 12:09

Principalele state occidentale industrializate, membre ale grupului G7, vor adopta măsuri comune pentru a contracara propaganda Rusiei și a Chinei.

Această decizie a fost anunțată, duminică, 2 mai 2021, de Marea Britanie - țara care deţine, în anul 2021, Preşedinţia rotativă  a grupului G7.

"Când vedem că apar asemenea minciuni, propagandă sau ştiri false, nu putem să reacţionăm doar individual, ci trebuie să furnizăm o ripostă pentru oamenii acestei ţări şi - hai să fim sinceri, şi pentru cei din Rusia, din China sau din restul lumii'', a declarat Dominic Raab, ministrul de Externe al Marii Britanii.

Regatul Unit va fi națiunea gazdă a reuniunii G7 care se desfășoară în perioada 3 - 5 mai 2021. Din G7 fac parte SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Canada, Italia și Japonia. În acest an, Marea Britanie a invitat la reuniunea G7 și alte patru țări: Australia, India, Africa de Sud și Coreea de Sud.

Comentarii