Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grupul de hackeri Magecart, vinovat de atacul asupra British Airways

Grupul de hackeri Magecart, despre care se crede că are legături cu România şi Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic asupra British Airways, în urma căruia au fost furate datele bancare a 380.000 de persoane, potrivit firmei de cibersecuritate RiskIQ.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2018 - 13:41

Breşa de securitate a afectat clienţii British Airways care au făcut rezervări online în perioada 21 august-5 septembrie. Hackerii nu au reuşit să fure datele de paşaport.

Reprezentanţii companiei au anunţat că situaţia a fost rezolvată şi că site-ul operează normal.

Firma de securitate cibernetică a transmis că un domeniu de internet folosit în atac era găzduit în România.

Yonathan Klinjsma, un cercetător de la RiskIQ a declarat pentru cotidianul The Telegraph că grupul Magecart ar avea legături cu Rusia.

Potrivit RiskIQ, grupul Magecart este activ încă din anul 2015 şi se crede că ar avea legătură cu un atac informatic care a vizat compania Ticketmaster în luna iunie, afectând aproximativ 40.000 de clienţi.

British Airways a refuzat să confirme ipoteza implicării grupului Magecart în atacul cibernetic.

Comentarii

loading...