Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grecia: Va emite în curând autorizaţiile pentru o mină de aur Eldorado Gold

Noul guvern al Greciei va emite în curând autorizaţiile necesare pentru dezvoltarea unei mine de aur de către grupul minier canadian Eldorado Gold Corp, conform Reuters

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

02.09.2019 - 20:38

Ministerul Energiei a precizat că va respecta în totalitate deciziile emise de cel mai important tribunal administrativ din Grecia. Un oficial din Ministerul Energiei a declarat pentru Reuters că aceste decizii se referă la autorizaţiile pentru instalarea de echipamente pentru o uzină de îmbogăţire la mina de la Skouries. 

Eldorado are două mine care funcţionează şi două proiecte în faza de dezvoltare în nordul Greciei, însă de mai mulţi ani se chinuie să obţină autorizaţiile necesare pentru dezvoltarea minei Skouries. Investiţiile pe care grupul canadian intenţionează să le facă în nordul Greciei se numără printre cele mai mari investiţii preconizate a fi făcute în Grecia în ultimii ani.

Proiectul de exploatare a minei de aur de la Skouries, criticat de o mare parte a riveranilor şi a organizaţiilor de mediu, este suspendat de la venirea la putere a guvernului Alexis Tsipras în 2015. Eldorado a oprit lucrările de construcţie în luna noiembrie 2017 la mina de la Skouries, care ar avea rezerve de 3,7 milioane uncii de aur (aproximativ 100 de tone) şi 1,7 miliarde uncii de cupru (aproximativ 770 de tone), citând în principal întârzierile în obţinerea autorizaţiilor de mediu.

Nou guvern condus de Kyriakos Mitsotakis, instalat la putere în luna iulie, a anunţat că vrea să relanseze investiţiile în proiectele privind mineritul de aur.

Eldorado Gold deţine mine, operaţiuni de explorare şi dezvoltare în Turcia, China, Grecia, România şi Brazilia.

În România, Eldorado Gold este implicată în exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Certej, judeţul Hunedoara. Zăcământul de la Certej este deţinut de Deva Gold SA, un joint-venture între compania canadiană Eldorado Gold (80%) şi compania de stat Minvest Deva (aproximativ 20%). 

 
 

Comentarii

loading...