Germania este în alertă! Mesaj șoc pentru cei care nu poartă mască

Germania înregistrează un record de infectări cu Covid-19 și autoritățile aleg soluții ingenioase pentru a-i determina pe oameni să poarte masca de protecție a nasului și a gurii.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2020 - 09:21

Germania a înregistrat joi un record de infectări zilnice cu Covid-19, 6.638, și înăsprește condițiile ce trebuie respectate de cetățeni pentru limitarea extinderii noului coronavirus.

Responsabilii din sistemul sanitar din landurile Germaniei lucrează la un set de măsuri comune ce trebuie aplicate unitar pe întregul țării.

„Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa pandemia. Putem vedea că rata de infectări creşte şi că în unele regiuni este foarte crescută. Acesta este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială.”, atrage atenția Angela Merkel, cancelarul Germaniei, citată de AFP.

Autoritățile din 16 landuri au anunțat că va fi limitat numărul de participanți la evenimentele private în zonele în care se depășește o rată de infectare de 35 noi contaminări la o sută de mii de locuitori, cu maxim 25 persoane în locurile publice și 15 în interior.

La depășirea a 50 de noi infectări la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile se va lua măsura limitării participării la doar 10 persoane în cazul reuniunilor private și închiderea restaurantelor și cafenelelor înainte de ora 23.00.

În încercarea de a-i determina pe nemți să poarte mască și să respecte măsurile impuse, autoritățile din Berlin au ales o imagine șoc ca mesaj împotriva celor care nu poartă mască de protecție a nasului și a gurii.

„Un deget pentru toți cei fără mască: respectăm regulile coronei!”, scrie în mesaje publicitare alături de fotografia ce o înfățișează pe o bătrână care poartă masca de protecție și face cu degetul un semn obscen.

Comentarii