15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFundațiile Societății Deschise oferă 1 milion de euro orașului Milano în lupta...

Fundațiile Societății Deschise oferă 1 milion de euro orașului Milano în lupta împotriva COVID-19

,,The Open Society Fundations” a anunțat la NEW York, în date de 31 martie 2020, că va face o donație de 1 milion de euro către orașul Milano, pentru a ajuta capitalul financiar italian să se refacă în urma COVID-19.
Pandemia a lovit mai ales în Italia. Conform ultimelor cifre, țara are peste 97.000 de cazuri confirmate de coronavirus, al doilea după S.U.A.; peste 10.000 de italieni au murit din cauza virusului până în prezent.

Milano, capitala regională, este mai mult decât un element principal al economiei Italiei. Orașul cândva plin de viață este indisolubil legat de proiectul european și este un motor crucial al întregii economii europene. Și totuși, Uniunea Europeană a reacționat lent, închizând frontierele și întorcându-se spre interior, mai degrabă decât în atingerea spiritului de cooperare și de sacrificiu comun.

În anunțarea subvenției, Alex Soros, președinte adjunct al Fundației „Open Society” și fiul fondatorului și președintelui George Soroș, a explicat angajamentul profund al tatălui său față de Europa și istoria lungă a sprijinului filantropic pentru drepturile omului, practica democratică și egalitatea pentru oamenii Europei:

„În următoarele zile, tatăl meu și Fundațiile pentru Open Society vor anunța o serie de intervenții pentru a încerca să ajute în această criză de sănătate publică. Având în vedere istoria sa, nu este surprinzător faptul că unul dintre primele sale eforturi va veni în sprijinul Italiei în timpul ei de nevoie – prin acordarea unui milion de euro către orașul Milano pentru a sprijini munca grea și în a-i ajuta pe cei mai vulnerabili dar și de a reconstrui economia, sănătatea și spiritul orașului în lunile ce urmează.”
Soroș a cerut altor instituții filantropice să îi urmeze exemplul și să ofere o mână de ajutor zonelor celor mai afectate de COVID-19. Fundațiile „Open Society” lucrează în peste 120 de țări din întreaga lume pentru a construi democrații vibrante și incluzive ale căror guverne sunt responsabile pentru cetățenii lor.
Pentru a afla mai multe, faceți clic aici.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă