Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa: Record de vizitatori pentru expoziţia lui Tutankhamon

Expoziţia ''Tutankhamon: Comoara Faraonului''de la Paris a avut deja peste 1,3 milioane de vizitatori de la deschiderea sa pe 23 martie, devenind cea mai vizitată expoziţie din istoria capitalei franceze, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 19:27

"Numărul de bilete vândute pentru expoziţia 'Toutankhamon: Le Trésor du Pharaon', care s-a deschis pe 23 martie 2019 la Grande Halle de la Villette, în nordul Parisului, a trecut pragul de 1,3 milioane, depăşind astfel numărul vizitatorilor la expoziţia 'Tutankhamon şi timpul său' din 1967, care a atras 1,24 milioane de vizitatori la Petit Palais, tot la Paris, stabilind atunci un record care nu fusese niciodată atins", au anunţat marţi organizatorii acestui eveniment.

Expoziţia urmează să îşi închidă porţile pe data de 22 septembrie.

Peste 150 de obiecte - bijuterii de aur, monede, gravuri, sculpturi şi obiecte ritualice - din comoara lui Tutankhamon, dintre care peste 50 au părăsit pentru prima dată Egiptul, au fost prezentate într-o scenografie proiectată special pentru această ocazie.

Parisul este al doilea oraş în care a poposit această expoziţie-eveniment, după Los Angeles. Ea urmează să fie prezentată apoi la Londra şi Sydney. Turneul urmează să se încheie în 2024, cu multe alte etape.

Comentarii

loading...