9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalFermierii de Mohair din Lesotho protestează împotriva monopolului chinez

Fermierii de Mohair din Lesotho protestează împotriva monopolului chinez

Fermierii acuză brokerul că nu i-a plătit pentru lână și mohair – un export agricol cheie pentru regiunea muntoasă mică.

Mai mulți membri ai guvernului, precum și majoritatea partidelor de opoziție precum și fratele regelui s-au alăturat marșului, care a fost însoțit de clopote, fluiere, cântece și discursuri.

“Nu vom vinde lâna și mohairul pe mâna chinezilor, mai degrabă le ardem”, a declarat Mokoenihi Thinyane, președintele Asociației Naționale a Lunii și Mohair Growers, a informat agenția de știri AFP.

Joi, guvernul a suspendat acordul de monopol timp de trei luni pentru a permite agricultorilor să-și vândă lână pe plan internațional.

Dar ei vor ca aceasta suspendare să fie norma.

“Vom lupta acest război prin mijloace legale și dacă nu vom câștiga, vom recurge la alte mijloace”, se spune purtătorul de cuvânt al partidelor de opoziție Selibe Mochoboroane.

Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Armata israeliană neagă acuzațiile că ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile palestiniene "neîntemeiate" potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta unui spital...
Ultima oră
Pe aceeași temă