Componenții formației Rolling Stones ar fi trebuit să joace în „Portocala mecanică“, iar Mick Jagger să interpreteze rolul principal.
1. Începând din 2011, în China s-au interzis filmele cu călătorii în timp. De ce? Întrucât „fabrică mituri false, au intrigi monstruoase și stranii, folosesc tactici absurde și promovează feudalismul, superstițiile, fatalismul și reîncarnarea”.
2. Vorbele lui Sean Connery de la începutul filmului „Highlander” se aud cu ecou pentru că au fost înregistrate într-o cameră de baie. Secvența le-a fost redată producătorilor filmului prin telefon și aceștia au aprobat folosirea ei fără să o audă prea bine.
3. Mulți dintre figuranții din „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (1975) erau, de fapt, pacienți adevărați dintr-un spital de boli nervoase.
4. Filmele favorite ale lui Hitler erau ”King Kong” (1933), desenele animate cu Mickey Mouse și „Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici” (1937).
5. Christopher Plummer a detestat să joace în „The Sound of Music” (1965), pe care-l denumea „S&M” sau „The Sound of Mucus”. Spunea că a lucra cu Julie Andrews e ca și cum ai fi lovit zilnic în cap cu o felicitare de Valentine’s Day. În timpul turnării secvenței cu festivalul muzical, era beat.
6. Blana lui Chewbacca din „Star Wars” era făcută din păr uman.
7. Filmul în care cuvântul „fuck” apare cel mai des este „Swearnet: The Movie” (2014), de 935 de ori. Este urmat în top de documentarul care se numește chiar așa, „Fuck” (2005), în care sunt explicată originea cuvântului și motivele pentru care ofensează atât de mulți oameni (857 de ori). Pe locul al treilea este „The Wolf of Wall Street” (2013), cu 569 de rostiri.
8. După ce a văzut “Reservoir Dogs” (1991), James Woods a aflat că Tarantino îi oferise un rol în respectivul film. Woods s-a enervat atât de tare, încât și-a concediat imediat agentul care nu-l informase despre acest lucru.
9. Pentru a se obține reacția facială de surprindere dorită la sfârșitul filmului „Die Hard” (1988), Alan Rickman a fost lăsat să cadă mai devreme decât fusese anunțat. Bineînțeles, turnarea a avut loc într-un studio special amenajat, decorul din film fiind adăugat ulterior. Negativul „Hans Gruber” a fost primul rol al lui Rickman -într-un film artistic.
10. Înainte ca Stanley -Kubrick să fie desemnat drept regizor pentru „Portocala mecanică”, autorul cărții, Anthony Burgess, a vrut să -vândă drepturile de ecranizare lui Mick Jagger, în ideea ca Mick să joace rolul lui Alex, iar ceilalți membri ai trupei Rolling Stones pe cele ale tovarășilor lui.
11. Pentru interpretarea rolului din “American Psycho” (2000), Christian Bale a studiat comportamentul și expresiile lui Tom Cruise dintr-un interviu TV. “Am văzut o prietenie intensă și nimic în spatele ochilor”, a spus Bale.
12. Expresia „Play it again, Sam”, rămasă celebră, nu este rostită de fapt niciodată în „Casablanca” (1962) de către Humphrey Bogart (Rick Blaine). În plus, interpretul lui Sam, Dooley Wilson, era baterist, astfel că mâinile de pe claviatură îi aparțineau, în realitate, unui pianist adevărat.