4.8 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăInternaționalEXCLUSIV Solista Nouvelle Vague: Bunica mea este româncă

EXCLUSIV Solista Nouvelle Vague: Bunica mea este româncă

Frumoasa din Tahiti, Mareva Galanter, prin ale cărei vene curge şi sânge românesc, actriţă şi posesoare a trei titluri de frumuseţe, vine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 22 noiembrie, în calitate de solistă a trupei Nouvelle Vague.

Cu două albume la activ, „Ukuyeye” şi „Happy Fiu”, Mareva a fost remarcată în acest an de Marc Collin şi Olivier Libaux, fondatorii Nouvelle Vague şi împreună au pornit în turneu prin Anglia, Irlanda, Portugalia, Austria şi România.

Mareva Galanter a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru România Liberă, în care a povestit cum s-a apucat de muzică, cum e în turneu cu Nouvelle Vague, ce îi place în România şi cum va fi concertul Nouvelle Vague de la Bucureşti.

Eşti o fostă regină a frumuseţii şi actriţă. Cum ţi-a venit ideea să te apuci de muzică?

A fost foarte simplu. Mi-a venit ideea să fac nişte cover-uri după piese pop franţuzeşti ale anilor ’60, interpretate la ukelele, instrumentul copilăriei mele.
Sunt născută în Tahiti, Polinezia Franceză. M-am gândit că ar fi grozav să combin aceste piese pop ale anilor ’60 cu sunetul ukelelelor. Am vorbit cu cineva de la o casă de discuri din Franţa, care mi-a zis că ar trebui să fac ce mi-am propus şi aşa am început. Am scos două albume, apoi i-am cunoscut pe cei de la Nouvelle Vague.

Cum ţi-ai caracteriza muzica?

Primul album a fost gândit ca unul de cover-uri, cu sound-ul ukelelelor. Al doilea album mă defineşte. Am compus jumătate din piesele de pe album. Mi-am ales muzicienii. Am mers la înregistrări în Londra şi am colaborat cu trupa Les little Barrie, l-am avut pe Martin Duffy de la Primal Scream la clape.

Cum ai ajuns să colaborezi cu Nouvelle Vague?

M-au sunat. Ascultaseră piesele mele şi se gândeau că o să ne potrivim foarte bine. Este o aventură frumoasă, suntem plecaţi în turneu prin întreaga lume, este pentru prima oară când fac parte dintr-o trupă, ne distrăm mult. Este obositor, sunt multe concerte de susţinut, dar e o experienţă unică şi trebuie să profiţi de ea.

Ai compus piese noi pentru următorul album al trupei Nouvelle Vague?

Da, e o piesă franţuzească, „Sur ma mob”, care va fi inclusă pe noul album al trupei Nouvelle Vague, „Couleurs sur Paris”. Piesa aparţine, în original, trupei Lili Drop. Am dat o nouă interpretare, un mix între reggae şi bossa-nova.

Să zicem că trebuie să te prezinţi publicului român, dar fără să foloseşti multe cuvinte. Ce ai spune?

„Bună, mă numesc Mareva” (râde). Aş spune că sunt diferită, m-am născut pe o insulă la capătul lumii, cultura mea este diferită.
Uite, acum că locuiesc în Paris mă simt foarte „pariziană”.  Ştiai că bunica mea este româncă? Cea din partea tatălui meu. Locuieşte la Paris.
Am mai venit în România. Simt că am o legătură cu originile mele, fie că decid să călătoresc la Paris, fie în România.

Ce ţi-a plăcut în România?

Odată am stat o săptămână în Bucureşti. Am fost plimbată peste tot. Mi-a plăcut atmosfera, oamenii sunt foarte amabili, ospitalieri.  
La un moment dat, ne-am urcat în maşină şi am mers la o distanţă de vreo 2 ore de Bucureşti, iar priveliştea e diferită faţă de oraş.

Plănuieşti o şedere mai lungă în România pentru a avea timp să vizitezi mai multe?

Mi-ar plăcea. Sunt fericită să mă reîntorc. Cu cât vizitezi mai multe, cu atât descoperi mai multe.

Presupun că ai încercat mâncarea românească. Ce ţi-a plăcut?

O, da. Nu reţin numele mâncărurilor, dar îmi plac mult. Nu ţin cont de siluetă, mă bucur de mâncare (râde).

Spune-mi de noul concert Nouvelle Vague în România. La ce să ne aşteptăm?

Vom fi foarte energici pe scenă şi vom cânta cele mai cunoscute piese ale trupei. Pe albume, bossa-nova se aude altfel, pe scenă este mai puternică, vrei să dansezi, să cânţi cu muzicienii, contează să ne simţim toţi bine, va fi ca o petrecere mare.

Ce ştii de muzica românească?

Nu prea multe. Am ascultat muzică populară, când am fost prin restaurantele cu specific românesc. Îmi place că încă se păstrează tradiţiile şi că oamenii sunt mândri de asta.  Te simţi ca într-o altă lume şi îmi place să aflu mai multe din cultura altei ţări.

Ai vrea să preiei o piesă românească şi să-i faci un cover în stilul Nouvelle Vague?

(Râde) Ar fi foarte drăguţ, de ce nu?

Al treilea spectacol din România al trupei Nouvelle Vague va fi deschis de Cuantune, un proiect românesc, ce abordează un mix de sound-uri jazz, soul, R&B, funk şi electro.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Donald Trump îl atacă pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodată să lase să...
Ultima oră
Pe aceeași temă