Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Erdogan asigură că Turcia va insista să afle adevărul despre moartea lui Khashoggi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a asigurat luni că ţara sa va continua să susţină aflarea adevărului în legătură cu moartea jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi, ucis acum un an la consulatul saudit din Istanbul, potrivit Agerpres.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2019 - 13:33

Preşedintele turc a insistat că ţara sa doreşte în continuare să afle unde se află cadavrul jurnalistului şi cine a autorizat operaţiunea. El a menţionat, fără a da detalii, că aceasta a fost desfăşurată de agenţi ai unui "stat paralel" din Arabia Saudită.

Până acum, 11 suspecţi saudiţi au fost trimişi în judecată în legătură cu acest caz, dar au avut loc doar puţine audieri.

Un raport al ONU a îndemnat la anchetarea prinţului moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, şi a altor înalţi oficiali saudiţi, iar CIA şi unele guverne occidentale au indicat că operaţiunea ar fi fost comandată de prinţul moştenitor, ceea ce oficiali saudiţi au negat în mod repetat.

Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului, a afirmat săptămâna trecută pentru canalul american CBS că, în calitate de lider al ţării, îşi asumă responsabilitatea pentru uciderea lui Khashoggi, dar a precizat că a aflat despre aceasta după comiterea faptelor.

Preşedintele turc a notat într-un articol publicat luni că faptul că asasinii jurnalistului au călătorit cu paşapoarte diplomatice şi "au transformat o clădire diplomatică într-o scenă de crimă" creează un precedent periculos.

"Probabil lucrul cel mai periculos este impunitatea de care unii dintre asasini par să se bucure în regat", menţionează Erdogan în Washington Post, cu care colabora Khashoggi, denunţând totodată o lipsă aproape totală de transparenţă în legătură cu procedurile declanşate de justiţia saudită.

Recep Tayyip Erdogan adaugă că ţara sa continuă să considere Arabia Saudită prieten şi aliat, ceea ce nu înseamnă însă că Ankara va păstra tăcerea.

"Comandoul celor 15 care l-au asasinat pe Khashogi în consulatul saudit din Istanbul şi i-au ciopârţit cadavrul au slujit interesele unui stat paralel din interiorul guvernului din regat", a mai scris Erdogan, fără a da alte detalii.

Comentarii