17.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalElon Musk este cea mai bogată persoană din toate timpurile, potrivit Forbes

Elon Musk este cea mai bogată persoană din toate timpurile, potrivit Forbes

Averea netă a directorului general al Tesla și SpaceX este acum de aproximativ 300 de miliarde de dolari, potrivit clasamentului în timp real al celor mai bogați oameni din lume realizat de Forbes, notează CNN.

Asta înseamnă că Musk, în vârstă de 50 de ani, are un avans de peste 100 de miliarde de dolari față de Jeff Bezos, aflat pe locul al doilea, fondatorul Amazon și proprietarul Blue Origin, rivalul lui Musk în domeniul spațial.

Superlativele nu se opresc aici. Musk, cel mai nou membru al consiliului de administrație al Twitter, are o avere dublă față de legendarul investitor și director executiv al Berkshire Hathaway, Warren Buffett, care a început să investească în 1941, când avea 11 ani. Averea netă a Oracolului din Omaha, în vârstă de 91 de ani, se ridică acum la “doar” aproximativ 125 de miliarde de dolari.

Musk are o avere semnificativ mai mult decât averile combinate ale foștilor directori executivi ai Microsoft, Bill Gates (136 miliarde de dolari) și Steve Ballmer (100 miliarde de dolari). La fel și față de cofondatorii Google Larry Page (120 miliarde de dolari) și Sergey Brin (115 miliarde de dolari).

Este Musk un fan al sportului? El ar putea cumpăra toate cele 32 de echipe din Liga Națională de Fotbal (care valorează în prezent peste 112 miliarde de dolari, potrivit site-ului de date Sportico) și tot i-ar rămâne aproape 190 de miliarde de dolari.

Iar Musk are o avere doar cu aproximativ 35 de miliarde de dolari mai puțin decât produsul intern brut al Africii de Sud, țara sa natală, al cărei PIB este de 335 de miliarde de dolari, potrivit Băncii Mondiale. Averea netă a lui Musk depășește PIB-urile Columbiei, FInlandei. Pakistan, Chile și Portugalia.

Musk se află în mod clar pe un teritoriu neexplorat când vine vorba de avere. El este cea mai bogată persoană din toate timpurile, potrivit Forbes.

Cu toate acestea, unii experți istorici susțin că alți industriași americani din secolele XIX și XX, precum John D. Rockefeller și Andrew Carnegie, precum și monarhi și conducători precum Mansa Musa din Imperiul Mali din secolul al XIII-lea și Augustus Caesar – care a domnit din anul 27 î.Hr. până la moartea sa în anul 14 d.Hr. – ar fi putut avea o avere mai mare, dacă se ajustează pentru inflație.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Mită la Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău! Doi angajați au fost reținuți de procurorii DNA

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi economistul unităţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 ore...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, anchetată disciplinar. Inspecţia Judiciară s-a autosesizat

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi face verificări privind comportamentul judecătorului care soluţionează dosarul în care este cercetat penal...
Ultima oră
Pe aceeași temă