12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalDW: Poliția a intervenit în demonstrațiile împotriva măsurilor anti-coronavirus de la Berlin

DW: Poliția a intervenit în demonstrațiile împotriva măsurilor anti-coronavirus de la Berlin

Mai multe persoane au încercat, în cursul serii de Sâmbătă, să intre în clădirea Reichstagului. Poliţia a intervenit în ultimul moment şi a blocat accesul acestora, prin acţiuni în forţă. 

Poliția a intervenit la Berlin, după ce mii de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva restricțiilor impuse de autorități, restricții menite a împiedica răspândirea COVID19.

Forțele de ordine au decis, la ora 13:00, sâmbătă, să blocheze protestele, întrucât participanții nu au respectat distanțarea fizică și au refuzat să poarte măști. În jurul orei 14:30 a fost deblocată Friedriechstrasse, unde protestatarii fuseseră blocați și unde a fost incendiat un container.

Organizatorii și participanții la proteste susțin că le sunt încălcate drepturi fundamentale și nu de puține ori sunt invocate, inlcusiv pe pancarte, diverse teorii: numele lui George Soros sau Bill Gates, care ar planifica să distrugă 80 la sută din omenire. Printre demonstranți s-au aflat nu doar familii cu copii, ci și reprezentanți ai extremei drepte. 

Potrivit estimărilor circa 38.000 de persoane au participat la protestele din capitala federală. 
Jurnaliștii aflați la fața locului au fost atacați cu apă de demonstranți, care au calificat presa ca fiind mincinoasă. Au existat și ciocniri între forțele de ordine și reprezentanții extremei drepte.
 

Discursuri şi conspiraţii
În fața Ambasadei Federației Ruse la Berlin au avut loc ciocniri, demonstranții au aruncat cu sticle si s-au folosit sprayuri cu piper iar mai multe persoane au fost reținute.

Una din străzile principale, pe care se adunaseră demonstranții, Friedrichstrasse, a fost temporar complet blocată de poliție. Au fost reținute mai multe persoane.

Şi în faţa Reichstagului, sediul Camerei Inferioare a Parlamentului Federal, s-au înregistrat violenţe. Acolo a luat cuvântul unul dintre cei mai aprigi opozanţi ai măsurilor de îngrădire, Atilla Hildmann, autor al unor cărţi de gătit, devenit unul din principalii propagatori ai teoriilor conspiraţioniste. Hildmann a fost ridicat de poliţie.

În faţa Coloanei Victoriei (Siegessäule) din Berlin s-a adresat protestatarilor unul dintre nepoţii fostului preşedinte al SUA, J.F. Kennedy, avocatul Robert Francis Kennedy, un cunoscut activist împotriva vaccinării, a ţinut un discurs în care s-a referit la pericolul reţelelor de telefonie mobilă de tip 5G şi, evident, l-a atacat pe Bill Gates.

Experții germani continuă să atragă atenția asupra pericolului reprezentat de adunările mari de persoane, cu atât mai mult cu cât protestatarii refuză să poarte măști de protecție. 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă