Donald Trump susține că summit-ul cu Kim Jong Un poate avea loc pe 12 iunie

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat sâmbătă că întâlnirea sa cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pe 12 iunie, la Singapore, este încă posibilă.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 27.05.2018 - 07:32

Discuţiile despre summit "se mişcă foarte frumos", "încă avem în vedere 12 iunie în Singapore, asta nu s-a schimbat", a afirmat preşedintele, care îi scrisese joi liderului de la Phenian pentru a-l informa că summitul este anulat.

Sâmbătă, Kim Jong Un s-a întâlnit pentru a doua oară cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, care a a afirmat ulterior că, din câte a fost informat, întâlnirea cu Trump urmează să aibă loc. De asemenea, agenţia de presă nord-coreeană KCNA a transmis că liderul de la Phenian şi-a exprimat "voinţa neabătută" de a se întâlni cu preşedintele american pe 12 iunie.

În cursul serii, Trump a replicat printr-un mesaj pe Twitter la un articol publicat de ziarul New York Times: "@nytimes în declin citează <un oficial de rang înalt de la Casa Albă> care nu există, spunând că <chiar dacă întâlnirea ar fi restabilită, ar fi imposibil să aibă loc pe 12 iunie, având în vedere timpul insuficient şi volumul de planificare necesar>. GREŞIT DIN NOU! Folosiţi oameni reali, nu surse false".

Comentarii