Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputații conservatori „rebeli“ au fost excluși din partid

Premierul britanic a pierdut, în seara de miercuri, 3 septembrie, un vot crucial în Parlament, aleșii adoptând o moțiune ce a vizat amânarea ieșirii Marii Britanii din UE la 31 octombrie.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 05.09.2019 - 11:40

Deși a pledat timp de două ore încercând să convingă  „rebelii”,  328 de deputați au votat în favoarea moțiunii și 301 contra, un eșec pentru Boris Johnson, textul obținând susținerea deputaților opoziției, dar și a 21 de conservatori ostili unei ieșiri din Uniune fără acord. Rebelii au fost excluși din partidul conservator, așa cum a promis anterior premierul. Înaintea votului, conservatorul Phillip Lee a trecut pe banca opoziției liberal-democrate, ceea ce l-a costat pe Boris Johnson majoritatea absolută. Un simbol pentru șeful Guvernului, care dispunea până atunci de o majoritate asigurată doar de un singur vot și se baza pe cei zece deputați unioniști irlandezi ai DUP, aliați cu conservatorii. Johnson a anunțat depunerea în Parlament a unei moțiuni asupra alegerilor anticipate.

Comentarii

loading...