7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalDepartamentul de Stat: SUA nu va tolera încălcarea drepturilor omului în Rusia

Departamentul de Stat: SUA nu va tolera încălcarea drepturilor omului în Rusia

Anunțul a fost făcut vineri, într-un briefing mediatic, de către șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat, Ned Price, ca răspuns la o întrebare referitoare la posibilele sancțiuni împotriva Moscovei ce ar succeda problemelor din acest domeniu.

„Monitorizăm foarte atent încălcările drepturilor omului în Rusia și mă aștept să auziți mai multe despre răspunsul adecvat al SUA la anuzurile pe care le vedem în această țară”, a spus Ned Price. În același timp, diplomatul nu a precizat care ar putea fi reacția administrației americane.

“Vom continua să vorbim despre asta, fie că este vorba de Rusia sau de o altă țară în care sunt în joc drepturile omului”, a adăugat Price.

Șeful serviciului de presă al Departamentului de Stat a reamintit că administrația SUA efectuează o revizuire a acțiunilor rusești, operațiune cu care președintele Joe Biden l-a însărcinat pe directorul de informații naționale. „Analiștii iau în considerare o serie de acțiuni rău intenționate ale Rusiei din ultimii ani, de exemplu, interferențe în alegerile americane, atacuri ale hackerilor, recompense către talibani pentru atacuri asupra trupelor americane din Afganistan, utilizarea armelor chimice împotriva lui Alexei Navalnîi”, a enumerat Ned Price un set de acuzații standard împotriva Rusiei.

Moscova a declarat în repetate rânduri că Washingtonul politizează sfera drepturilor omului în Rusia. Potrivit propagandei ruse, procedând astfel, SUA nu ar face altceva decât să atragă atenția asupra problemelor sistematice din acest domeniu înregistrate în Statele Unite.

 
 

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă