Cum vrea Merkel să combată riscul unui nou război rece

Cancelarul german Angela Merkel intenţionează să facă un nou apel insistent la sporirea parteneriatelor globale multilaterale la Conferinţa de Securitate de la Munchen, care va avea loc săptămâna viitoare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.02.2019 - 15:55

Cancelarul german Angela Merkel intenţionează să facă o nou apel insistent la sporirea parteneriatelor globale multilaterale la Conferinţa de Securitate de la Munchen care va avea loc săptămâna viitoare.

Potrivit Agerpres, oficialul german spune că în prezent intercomunicarea este "la fel de importantă ca în perioada Războiului Rece". "Convingerea că obţinem mai multe împreună decât unul împotriva celuilalt este pusă sub semnul întrebării", a precizat Merkel într-un mesaj video transmis sâmbătă. Cancelarul german a spus că va folosi prilejul acestei conferinţe, care va avea loc între 15 şi 17 februarie, să promoveze păstrarea şi dezvoltarea continuă a structurilor multilaterale.

Conferinţa de Securitate de la Munchen, cea mai mare reuniune a experţilor în securitate din lume, a fost creată în timpul Războiului Rece. În acest an, circa 100 de oficiali de rang înalt şi 40 de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi la eveniment, printre care şi vicepreşedintele american Mike Pence.

Comentarii