8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCum arătau Insulele Maldive înainte să fie asaltate de turiști

Cum arătau Insulele Maldive înainte să fie asaltate de turiști

Când Mohamed Umar “MU” Maniku și trei prieteni au deschis Kurumba, prima stațiune turistică a țării, în 1972, nici măcar nu exista un doc. Vizitatorii trebuiau să se plimbe în apă până la talie pentru a ajunge de la plajă la barcă și invers.

Primii vizitatori au fost în mare parte jurnaliști și fotografi din Italia.

Chiar dacă nu existau încă vile și hidroavioane cu fund de sticlă, era clar că Maldivele va deveni magic. Astăzi, există peste 100 de stațiuni răspândite pe mai mult de 1.200 de insule.

Kurumba, care înseamnă „nucă de cocos” în limba locală Dhihevi a Maldivelor, a fost inițial o fermă de cocos nelocuită. Acum, este o stațiune de lux din Maldive.
Totuși, este plăcut să ne gândim la cum stăteau lucrurile în primele zile ale industriei turismului în Maldive. Unii oameni, îl numesc pe MU „omul care a construit paradisul” și este un pseudonim pe care îl merită din plin.
Primele spații de cazare au fost realizate din corali și calcar. Orice lucru care nu creștea local, trebiuia să fie adus pe navă și putea dura până la trei luni de zile pentru a ajunge.
Ziarele soseau și cu câteva luni întârziere, iar serviciile de telefonie erau problematice. Magazine pe insulă nu existau.
Înainte de turism, erau doar aproximativ doi locuitori pe insula pe care se află acum Kurumba.

Maldive

În afară de pescuit și băi de soare, călătorii nu aveau prea multe de făcut.
„Au fost foarte fericiți”, își amintește MU.

Deși Kurumba în zilele noastre este mai mult despre vile de lux și restaurante rafinate, descrierea de către MU a primelor zile sună mai degrabă ca o evadare hippie.
“Obișnuiam să facem grătar în aer liber. Și apoi obișnuiam ca … cineva, știi, sa cânte la chitară.”

Din fericire, câteva lucruri nu s-au schimbat. Ei încă recoltează nucile de cocos pe stil vechi.
Priveliștile uluitoare care i-au adus pentru prima dată pe oameni în paradis sunt, de asemenea, la fel de superbe acum, ca atunci când MU era băiat. 

Acum, Insulele Maldive sunt sinonime cu un singur cuvânt: lux. Vremurile bune au apus de ceva timp iar oamenii vin doar să se relaxeze și să se bucure de luxul oferit de Insule.

Maldive2

 

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă