16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO dronă a Rusiei, cu explozibil la bord, a căzut în Republica...

O dronă a Rusiei, cu explozibil la bord, a căzut în Republica Moldova

O dronă a Rusiei, având la bord 50 de kilograme de explozibil, a căzut în sudul Republicii Moldova, în raionul Vulcănești.

Aeronava fără pilot era probabil trimisă de Rusia să lovească o țintă din Ucraina. Drona căzută în Republica Moldova era de tip Shahed, fabricată în Iran. Rusia a cumpărat asemenea drone din Iran și le folosește frecvent în atacurile ei asupra Ucrainei. Zona de sud a Republicii Moldova se învecinează cu Ucraina.

Aeronava care s-a prăbușit în Republica Moldova nu a produs victime. Polițiștii din Republica Moldova au dezamorsat dispozitivul exploziv iar în următoarele ore vor detona încărcătura în condiții sigure.

În ultimele luni, drone lansate de Rusia au căzut și pe teritoriul României, în apropierea graniței cu Ucraina. Cele mai multe asemenea incidente s-au înregistrat pe raza comunei Ceatalchioi din județul Tulcea.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...

Elefantul PSDNL s-a întos brusc în magazinul cu democrația de porțelan și a făcut țăndări Constituția

Ilustrație: Marian Avramescu Elefantul PSDNL a intrat în democrația românească de porțelan și s-a întors brusc, făcând cioburi constituția, dar lăsând mult loc pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă