16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaElveția va găzdui conferința de pace pentru Ucraina, pe baza propunerii lui...

Elveția va găzdui conferința de pace pentru Ucraina, pe baza propunerii lui Zelenski

Elveția, țară neutră, va găzdui, în luna iunie 2024, o conferință dedicată restabilirii păcii în Ucraina, în urma propunerii pe care a avansat-o, în acest sens, președintele Volodimir Zelenski.

Confirmarea privind organizarea conferinței de pace a fost transmisă de noua șefă de stat a Elveției, Viola Amherd. „Consiliul Federal a decis să organizăm conferința. Aceasta va avea loc în iunie 2024 în regiunea Burgenstock din cantonul Nidwalden. Invitațiile cu datele exacte vor fi trimise în viitorul apropiat”, a precizat președinta Elveției.

Potrivit șefei statului, conferința din Elveția se organizează “pentru a găsi modalități de a începe procesul de negociere”. Se pare că punctul de plecare al discuțiilor din Elveția va fi “Formula de Pace” pe care a elaborat-o președintele Zelenski al Ucrainei.

Perioada de desfășurare a conferinței ar urma să fie 15 – 16 iunie. Se știe că Rusia nu va participa la acest eveniment. În schimb, există posibilitatea să vină la conferință președintele SUA, Joe Biden.

Citește și:

Zelenski vrea un summit pentru pace în Elveția, cu prezența a 100 de țări

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 26 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 26 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 26 mai...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă