7.4 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaComandanții ruși ar fi primit ordin de atac. Începe războiul în Ucraina?

Comandanții ruși ar fi primit ordin de atac. Începe războiul în Ucraina?

Comandanții ruși ar fi primit ordin de atac! Este anunțul făcut duminică seara, 20 februarie, de către serviciile de informații americane citate de CBS și CNN. 

Începe războiul în Ucraina? Potrivit unor informații oferite publicității de către serviciile secrete americane, se pare că militarii ruși ar fi primit ordinele de atac în vederea invadării Ucrainei. În acest moment, comandanții ruși planifică strategia și modul în care își vor manevra trupele în sectoarele de front care le-ar fi fost deja atribuite. Occidentul se așteaptă la o invazie masivă pe teritoriul țării vecine căci Rusia are, în prezent, aproape 75% din totalul forţelor sale militare pregătite să atace Ucraina.

Potrivit lui David Martin, corespondentul CBS News pentru securitate națională, „serviciile de informații ale SUA spun că trupele ruse au primit ordine pentru a continua invazia”:

„Așadar, nu numai că se deplasează din ce în ce mai aproape de graniță și de aceste poziții de atac, ci comandanții de la sol fac planuri specifice pentru modul în care ar face manevre în sectorul lor de luptă”.

Comandanții ruși ar fi primit ordin de atac. Ce sunt grupurile tactice la nivel de batalioane

120 de grupuri tactice la nivel de batalion se află în acest moment în așteptarea unui semnal care să le dicteze atacul. Este vorba despre trei sferturi din totalul forțelor de luptă rusești de care dispune în prezent Vladimir Putin. Potrivit experților militari, se pare că armata rusă dispune, în total, de 168 de astfel de grupuri tactice pe întreg teritoriul Federaţiei Ruse.

Aceste batalioane sunt, în esenţă, forţa de reacţie rapidă a Rusiei, potrivit digi24.. În acelaşi timp, batalioanele de reacţie rapidă reprezintă mai puţin de jumătate din totalul efectivelor întregii armate ruse.

Conform actualei doctrine a armatei ruse, un „grup tactic la nivel de batalion” (prescurtat, GTB) reprezintă o unitate de luptă alcătuită din circa 800 de militari, la care se adaugă subunităţi de blindate, artilerie ori antiaeriene.

Fiecare astfel de GTB rusesc dispune de 50 de blindate – 10 tancuri şi 40 de maşini de luptă ale infanteriei. Toate aceste efective militare ruseşti depăşesc cu mult numărul forţelor militare ucrainene din regiune, conform oficialilor americani citaţi de CNN.

De asemenea, 35 dintr-un total de 50 de batalioane de apărare antiaeriană sunt în acest moment desfăşurate în poziţii de atac împotriva Ucrainei. SUA estimează că aviaţia rusă are în jur de 500 de avioane de luptă şi de atac şi 50 de bombardiere strategice gata să atace Ucraina.

Comandanții ruși ar fi primit ordin de atac, iar oficialii americani estimează că numărul de trupe ruseşti masate în acest moment la graniţa ruso-ucraineană se ridică la 190.000 de militari.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cel mai sensibil subiect al reuniunii lui Macron, la care a participat Iohannis. Ce țări NATO ar putea trimite trupe în Ucraina

Cel mai sensibil subiect care s-a discutat la reuniunea de la Paris, din data de 26 februarie 2024, organizată de președintele Emmanuel Macron, a...

Actorul Florin Călinescu candidează la președenție

Florin Călinescu a anunțat, luni seara, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. Anunțul vine la câteva zile după ce a anunțat că...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă