Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Coreea de Nord: Kim Jong-Un protestează împotriva sancţiunilor "scelerate"

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a denunţat "forţele ostile" responsabile de sancţiuni "scelerate", au relatat vineri media oficiale de la Phenian, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2018 - 10:10

Kim Jong-Un îl întâlnise pe preşedintele american Donald Trump în iunie, în cadrul unui summit istoric în Singapore, în cursul căruia se angajase să acţioneze pentru denuclearizarea peninsulei, formulare vagă ce a dus la interpretări divergente

Phenianul nu a recurs la nicio măsură confirmată şi a denunţat exigenţele "unilaterale" ale SUA şi "metodele gangstereşti" ale acestora.

La rândul lor, SUA cer statelor lumii să menţină prin sancţiuni un maximum de presiune asupra Coreei de Nord pentru a o constrânge să renunţe la programele sale nuclear şi balistic.

Trezoreria americană a anunţat în plus miercuri sancţiuni financiare împotriva a două întreprinderi - una rusească şi alta chineză - pe care le acuză că ar continua să întreţină relaţii comerciale cu Coreea de Nord, în pofida embargoului împotriva Phenianului.

În cursul vizitei la un şantier în zona de coastă Wonsan-Kalma, Kim Jong-Un a criticat "forţele ostile" pe care le-a acuzat că "încearcă să înăbuşe poporul coreean prin sancţiuni scelerate şi un embargo", a relatat vineri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA.

Dar Phenianul este hotărât să încurajeze ceea ce el prezintă drept "o nouă eră" în relaţiile sale cu SUA şi liderul nord-coreean a evitat să atace o ţară anumită.

Comentarii

loading...