Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Comisarul ONU pentru drepturile omului denunţă ''abatoarele'' din Siria şi din alte conflicte

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a denunţat luni ''abatoarele de fiinţe umane'' din Siria, Republica Democrată Congo, Burundi, Yemen şi Myanmar, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 12:59

Aceste conflicte "au devenit unele dintre cele prolifice abatoare umane din epoca recentă, deoarece nu am acţionat suficient (...) pentru a împiedica aceste orori", a spus Zeid Ra'ad Al Hussein în faţa Consiliului ONU pentru drepturile omului, reunit la Geneva.

El i-a acuzat apoi pe cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU că sunt "responsabili de continuarea atâtor suferinţe".

"Atât timp cât se vor folosi de dreptul de veto pentru a bloca orice acţiune unitară (...) care ar putea reduce suferinţele extreme ale unor populaţii nevinovate, atunci ei - membrii permanenţi - trebuie să răspundă în faţa victimelor", a afirmat el.

Spunând că Franţa şi Marea Britanie folosesc extrem de puţin acest drept, Zeid Ra'ad Al Hussein a făcut apel la China, Rusia şi SUA "să li se alăture şi să pună capăt folosirii dăunătoare a dreptului de veto".

Comentarii