31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalClaudiu Sฤƒftoiu, Dida Drฤƒgan ลŸi Lucia Hossu-Longin, nominalizฤƒrile PNL pentru CA al...

Claudiu Sฤƒftoiu, Dida Drฤƒgan ลŸi Lucia Hossu-Longin, nominalizฤƒrile PNL pentru CA al TVR

Nominalizฤƒrile PNL pentru Consiliul de Administraลฃie al TVR sunt Claudiu Sฤƒftoiu, Dida Drฤƒgan ลŸi Lucia Hossu-Longin, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

 

Potrivit surselor, Claudiu Sฤƒftoiu, Dida Drฤƒgan ลŸi Lucia Hossu-Longin vor fi nominalizaลฃi de PNL pentru CA al TVR.

Valentin Nicolau ลŸi Sorin Burtea au fost aleลŸi reprezentanลฃi ai salariaลฃilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraลฃie, în urma scrutinului desfฤƒลŸurat pe 21 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanลฃii TVR. Totodatฤƒ, numele lui Valentin Nicolau se aflฤƒ printre cele vehiculate pentru preluarea ลŸefiei TVR, în condiลฃiile în care Consiliul de Administraลฃie al instituลฃiei a fost demis de Parlament pe 12 iunie, iar conducerea TVR este asiguratฤƒ în prezent interimar de Radu Cฤƒlin Cristea.

Parlamentul se va reuni, marลฃi, în ลŸedinลฃฤƒ comunฤƒ, pentru validarea membrilor Consiliului de Administraลฃie al Televiziunii Române.

Consiliul de Administraลฃie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majoritฤƒลฃii deputaลฃilor ลŸi senatorilor. PreลŸedintele Consiliului de Administraลฃie este numit de Parlament, pe o perioadฤƒ de 4 ani.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraลฃie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit cฤƒ în CA vor fi câte trei reprezentanลฃi de la PSD ลŸi PNL ลŸi câte unul de la UDMR ลŸi UNPR.

Liderul deputaลฃilor PSD, Valeriu Zgonea, a anunลฃat cฤƒ majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele sฤƒ fie repartizate astfel: UNPR – un loc, UDMR – un loc, PSD – trei locuri, PNL – trei locuri.

„75% din grupurile parlamentare în Parlament sunt reprezentate în viitorul CA al SRTV, mai puลฃin acel grup parlamentar care a nominalizat acel preลŸedinte ลŸi acea majoritate a Consiliului de Administraลฃie care a dus la falimentul TVR”, a explicat Zgonea.

 

Cele mai citite

Chiriile din Bucureศ™ti au crescut cu 16% รฎn august 2024: Sectorul 1 devine cel mai scump

Preศ›urile chiriilor din Bucureศ™ti au รฎnregistrat o creศ™tere semnificativฤƒ รฎn august 2024, cu un avans de 16% faศ›ฤƒ de aceeaศ™i lunฤƒ din anul anterior,...

Cine nu are partid sฤƒ-ศ™i cumpere

Inspirat de existenศ›a celor peste douฤƒ sute de partide รฎnregistrate รฎn Romรขnia, domnul Mircea Geoanฤƒ s-a gรขndit cฤƒ ar fi mai bine sฤƒ...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ