13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalClaudiu Săftoiu, Dida Drăgan şi Lucia Hossu-Longin, nominalizările PNL pentru CA al...

Claudiu Săftoiu, Dida Drăgan şi Lucia Hossu-Longin, nominalizările PNL pentru CA al TVR

Nominalizările PNL pentru Consiliul de Administraţie al TVR sunt Claudiu Săftoiu, Dida Drăgan şi Lucia Hossu-Longin, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

 

Potrivit surselor, Claudiu Săftoiu, Dida Drăgan şi Lucia Hossu-Longin vor fi nominalizaţi de PNL pentru CA al TVR.

Valentin Nicolau şi Sorin Burtea au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie, în urma scrutinului desfăşurat pe 21 iunie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentanţii TVR. Totodată, numele lui Valentin Nicolau se află printre cele vehiculate pentru preluarea şefiei TVR, în condiţiile în care Consiliul de Administraţie al instituţiei a fost demis de Parlament pe 12 iunie, iar conducerea TVR este asigurată în prezent interimar de Radu Călin Cristea.

Parlamentul se va reuni, marţi, în şedinţă comună, pentru validarea membrilor Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române.

Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.

PDL nu va avea niciun reprezentant în noul Consiliu de Administraţie al TVR, conform deciziei luate, luni, de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a anunţat că majoritatea liderilor grupurilor parlamentare au decis ca în noul CA al TVR mandatele să fie repartizate astfel: UNPR – un loc, UDMR – un loc, PSD – trei locuri, PNL – trei locuri.

“75% din grupurile parlamentare în Parlament sunt reprezentate în viitorul CA al SRTV, mai puţin acel grup parlamentar care a nominalizat acel preşedinte şi acea majoritate a Consiliului de Administraţie care a dus la falimentul TVR”, a explicat Zgonea.

 

Cele mai citite

Marcel Boloș, împins de Bolojan către Bruxelles

Lupta pentru fotoliile de europarlamentar au atins cote greu de imaginat atât la PSD, dar mai ales la PNL, și chiar dacă liberalii...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Piața muncii din România, între îmbătrânirea populației active,lipsa investițiilor în dezvoltare de forță de muncă competitivă și exod

România se confruntă cu multiple provocări de ordin demografic, care vor impacta major piața muncii în următorii 10 ani: populația țării îmbătrânește, tinerii activi...
Ultima oră
Pe aceeași temă