Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CIA l-a înregistrat pe prinţul saudit, cerând ca Jamal Khashoggi să fie "redus la tăcere"

Cotidianul turc Hurriyet a anunţat joi că directorul CIA Gina Haspel le-a semnalat luna trecută oficialilor turci că agenţia a înregistrat un apel în care prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a dat instrucţiuni pentru "a-l reduce la tăcere" pe jurnalistul Jamal Khashoggi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2018 - 14:16

Întrebat despre acest raport, un oficial turc a declarat pentru Reuters că nu are informaţii despre o astfel de înregistrare.

Arabia Saudită a transmis că prinţul Mohammed bin Salman nu a avut cunoştinţă anterior despre uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, acum şase săptămâni.

"Se vorbeşte de o altă înregistrare", scrie jurnalistul ziarului Hurriyet, Abdulkadir Selvi, spunând că presupusul apel a avut loc între prinţul Mohammed şi fratele său, ambasadorul Arabiei Saudite la Washington.

"Se spune că şeful CIA, Gina Haspel, a indicat acest lucru în timpul vizitei sale în Turcia", a scris el, adăugând că au discutat despre Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului.

"Se spune că prinţul moştenitor a ordonat "reducerea la tăcere a lui Jamal Khashoggi cât mai repede posibil" într-un apel monitorizat de agenţia americană", scrie acesta.

Jamal Khashoggi a fost ucis la consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie, într-o operaţiune despre care preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost comandată de cel mai înalt nivel de conducere din Arabia Saudită.

După ce a oferit numeroase explicaţii contradictorii, autorităţile Riyad au declarat săptămâna trecută că Khashoggi a fost ucis şi corpul său dezmembrat după ce negocierile de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită au eşuat.

Comentarii

loading...