12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInternaționalChina a administrat într-o singură zi 12 milioane de doze de vaccin

China a administrat într-o singură zi 12 milioane de doze de vaccin

Chinezilor le este frică de COVID-19 și vaccinează din ce în ce mai multe persoane. Au administrat într-o singură zi aproximativ 12 milioane de doze de vaccin.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate, China a reușit până acum să administreze 1,84 miliarde de doze de vaccin.

Dintre acestea, 11,93 milioane au fost administrate doar în cursul zilei de vineri. Adică mai mult decât a România în întreaga campanie de vaccinare.

De la debutul campaniei de imunizare – 27 decembrie 2020 – în România au fost administrate 9,57 milioane de doze de vaccin anti-Covid.

Numărul cazurilor de Covid continuă să scadă

Sâmbătă, China a raportat 30 de cazuri de Covid-19 cu transmitere locală, fiind a patra zi consecutivă cu bilanț în scădere.

În total, au fost consemnate 66 de cazuri în China continentală, față de 99 în ziua anterioară. 36 dintre noile infecții au fost cazuri importate.

China a înregistrat și 19 cazuri asimptomatice, care nu sunt raportate drept infecții confirmate, față de 34 în ziua anterioară. Sâmbătă nu a fost raportat niciun deces Covid-19 nou.

China continentală are un bilanț total de 94, 326 de cazuri și 4.636 de decese, relatează Digi24.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă