Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chile oferă cupru şi lemn pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a propus joi trimiterea în Franţa de cupru şi lemn pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, parţial distrusă de un incendiu devastator, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2019 - 11:10

Sebastian Pinera a discutat la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, căruia i-a propus "ajutorul Chile pentru a contribui la reconstrucţia edificiului istoric", potrivit unui comunicat al preşedinţiei chiliene.

Chile este cel mai mare producător mondial de cupru şi un mare exportator de lemn.

Acest gest a fost "apreciat şi recunoscut la adevărata sa valoare" de Emmanuel Macron, însă autorităţile însărcinate cu lucările de reconstrucţie vor decide modalităţile pentru concretizarea acestui ajutor, a precizat preşedinţia chiliană.

Catedrala Notre-Dame din Paris, cea mai vizitată clădire din Europa, a fost distrusă parţial de un incendiu izbucnit luni seara, turla sa în formă de săgeată şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se.

Ancheta favorizează pista accidentală, incendiul izbucnind pe un şantier de renovare, aflat sub acoperişul catedralei.

Comentarii