17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalCazul Khashoggi: Autorităţile de la Riad refuză să extrădeze în Turcia suspecţi...

Cazul Khashoggi: Autorităţile de la Riad refuză să extrădeze în Turcia suspecţi saudiţi

“Nu ne extrădăm cetăţenii”, a declarat Jubeir în cadrul unei conferinţe de presă la Riad. Turcia a cerut miercuri arestarea a doi apropiaţi ai prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman în legătură cu asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi pe 2 octombrie în consulatul ţării sale.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, justiţia turcă a emis mandate de arestare pentru Ahmed al-Assiri şi Saud al-Qahtani la cererea procurorului general din Istanbul, care îi suspectează de implicare în uciderea jurnalistului saudit.

Ei au fost demişi din funcţii la 20 octombrie în timp ce o furtună diplomatică s-a abătut asupra Riadului după uciderea lui Khashoggi, caz care a deteriorat foarte mult imaginea monarhiei saudite, inclusiv pe cea a prinţului Mohammed bin Salman.

După ce a declarat iniţial că jurnalistul a părăsit în viaţă consulatul din Istanbul, Riadul a ajuns să recunoască, sub presiune internaţională, că jurnalistul a fost ucis şi dezmembrat în interiorul reprezentanţei diplomatice saudite.

Luna trecută, procurorul general saudit a anunţat că au fost inculpaţi 11 suspecţi în ancheta privind asasinarea jurnalistului saudit. El a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci dintre ei. Identitatea suspecţilor nu a fost comunicată.

Jurnalist critic al puterii saudite, Jamal Khashoggi trăia din 2017 în SUA, unde lucra pentru cotidianul Washington Post.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă