Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Canada: Poliţia a descoperit 100 de arme în casa unui septuagenar

Un septuagenar care a crezut că a sunat la un număr care oferea informaţii despre abonaţi a sunat de fapt poliţia, care a descoperit în casa sa 100 de arme de foc depozitate în condiţii improprii, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2019 - 20:38

Poliţa federală canadiană (Royal Canadian Mounted Police) a anunţat miercuri că a descoperit 94 de puşti şi şase pistoale la reşedinţa bărbatului din Chebogue, provincia Nova Scotia (est).

Proprietarul, în vârstă de 73 de ani, deţinea armele în mod legal, însă nu le depozitase într-o manieră regulamentară, dezasamblate sau depozitate într-un dulap încuiat, astfel că poliţiştii i le-au confiscat şi l-au arestat pentru scurt timp.

Poliţia federală a descins luni la casa bărbatului, ca măsură de precauţie, pentru a-i asigura siguranţa, deşi acesta explicase la telefon că făcuse o eroare, apelând la 911, numărul poliţiei, când voia, de fapt să sune Paginile Albe, la 411.

Politica poliţiei este însă de a se deplasa la fiecare apel, chiar dacă numărul este greşit sau dacă cineva închide, în condiţiile în care poate fi vorba, spre exemplu, de o persoană rănită, care nu poate vorbi, sau de cineva care este direct ameninţat, a declarat pentru AFP Jennifer Clarke, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Nova Scotia.

Odată ajunşi la locuinţa bărbatului, poliţiştii au localizat rapid armele. "Erau chiar la vedere. De îndată ce agenţii noştri au intrat, le-au observat", a indicat caporalul Clarke.

Bărbatul a fost eliberat înaintea unui audieri în faţa tribunalului din Yarmouth pe 5 octombrie, a completat poliţia.

Comentarii

loading...