18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCamera Reprezentanților din SUA a adoptat un nou proiect de lege pentru...

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat un nou proiect de lege pentru controlul armelor după masacrul de la Uvalde

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat miercuri un proiect de lege privind controlul armelor care va ridica vârsta minimă la 21 de ani de la 18 ani pentru achiziționarea anumitor arme de foc și va înăspri interdicțiile privind armele greu de urmărit.

Proiectul de lege, care a trecut cu 223 la 204, este foarte puțin probabil să treacă de Senat, unde ar necesita voturile a 10 republicani, potrivit Reuters.

În loc să facă presiuni pentru un vot rapid asupra proiectului de lege amplu, adoptat în Cameră, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a optat să acorde mai mult timp negocierilor bipartide.

Negocierile din Senat, conduse de democratul Chris Murphy și republicanul John Cornyn, includ, de asemenea, măsuri precum îmbunătățirea securității școlilor, consolidarea serviciilor de sănătate mintală și propuneri pentru a ține armele departe de mâinile persoanelor cărora le este interzis legal să le dețină, cum ar fi infractorii.

În SUA se discută o nouă lege privind controlul armelor, după un record negativ privind rata de decese din cauza acestora

SUA au cea mai mare rată de decese cauzate de arme de foc din ultimii 25 de ani, conform noilor date ale CDC. E posibil ca pandemia să fi exacerbat factorii de stres.

Rata crimelor cauzate de arme de foc din SUA în 2020 a fost cea mai mare înregistrată din 1994, potrivit datelor publicate marţi de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA. Între 2019 şi 2020, rata globală a crimelor comise cu arme a crescut cu aproximativ 35%, potrivit noilor date.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă