Bulgaria construiește cel mai lung tunel din Balcani până în 2030

Bulgaria construiește cel mai lung tunel din zona Balcanilor

Bulgaria a început construcțiile pentru cel mai lung tunel din zona Balcanilor, acesta făcând legătura între capitala țării, Sofia, și orașul-port Burgas. Construcția va fi prevăzută și cu o linie de cale ferată.

Anca Stratulat 0 comentarii

21.07.2021 - 08:38

Tunelul construit de bulgari va străpunge stânca la 30 de kilometri de Sofia, într-o regiune muntoasă. Acesta va avea o lungime de 6,8 kilometri, fiind cel mai lung din Balcani și de două ori mai mare decât actualul cel mai lung tunel din Bulgaria, cel din Kozniţa. Construcția face parte dintr-un amplu proiect de modernizare a rutei feroviare Tracia, care face legătura dintre Capitală și Burgas.

În construcție de 15 ani, autoritățile bulgare speră ca până la finalul nului 2030 să termine lucrările și să primească sprijin cu fonduri europene prin programul operațional UE pentru transporturi. Lucrările sunt făcute de companii turcești, iar contractul încheiat valorează 300 de milioane de euro.

Bulgaria a emis 230 de vize pentru ingineri turci, care au termen 72 de luni să finalizeze munca. Cengiz, una dintre cele mai apreciate firme turcești în Bulgaria, s-a ocupat și de proiectul construirii secţiunii Lyulin, de 19 kilometri, a autostrăzii Struma care leagă Bulgaria de Grecia.

Citește totul despre:

#bulgaria #balcani #tunel

Comentarii