14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBREXIT fără acord: Ce se va schimba

BREXIT fără acord: Ce se va schimba

Un astfel de scenariu ar putea transforma planurile de călătorie de milioane de oameni în întârzieri, anulări și coșmaruri birocratice.

Călătorii care doresc să se îndrepte către sau în afara Marii Britanii se confruntă cu atât de multe incertitudini încât este aproape imposibil să planifici eficient  călătoria pentru a le evita.

Parlamentul Marii Britanii a votat pe 15 ianuarie pentru a respinge o înțelegere privind Brexit-ul. 

Cei care călătoresc către și dinspre Marea Britanie se pot aștepta la o perturbare semnificativă, potrivit experților din industria turistică. În special dacă noile restricții sunt puse în aplicare imediat. Aviația, moneda, asigurarea, roamingul de telefonie mobilă și controlul pașaportului ar putea fi afectate.

Ce se întâmplă cu pașapoartele?
 

Cetățenii britanici, ale căror pașapoarte sunt în prezent înglobate cu cuvintele „Uniunea Europeană”, vor mai avea documente de călătorie valabile după 31 octombrie? Organul legislativ al UE a asigurat că vizele nu vor fi necesare, cel puțin inițial.

“Comisia Europeană a anunțat în noiembrie 2018 că, chiar și într-un scenariu fără acord, călătorii din Marea Britanie pot vizita în continuare UE fără viză, cu condiția să se ofere același lucru cetățenilor europeni care vizitează Marea Britanie”, spune ABTA.

Cu toate acestea, Comisia a confirmat, de asemenea, că începând cu 2021, vizitatorii britanici în UE vor trebui să plătească 7 € (aproximativ 8 USD) pentru Schema europeană de informare și autorizare a călătoriilor (ETIAS), care poate fi cumpărată online înainte de călătorie.

Ce se întâmplă cu asigurările și urgențele medicale?
 

Călătorii din Marea Britanie sunt, de asemenea, susceptibili de a se confrunta cu schimbări majore atunci când vine vorba de a se asigura în timp ce călătoresc în UE.

În prezent, călătorii care trebuie să utilizeze serviciile de sănătate pot prezenta un card european de asigurări sociale de sănătate (EHIC) pentru a accesa îngrijiri medicale gratuite în orice țară a UE.

Cu toate acestea, ABTA sună o notă îngrijorătoare, care confirmă faptul că, „în cazul unui Brexit fără acord, EHIC-urile înregistrate în Marea Britanie nu vor mai fi valabile”.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă