Prima melodie românească creată în urma unui proces de crow-dourcing muzical (creație colectivă, interactivă), care include peste 40 de contributori, s-a lansat de curând.
Proiectul „Be a Star” este prima inițiativă muzicală care include iubitorul de muzică încă din procesul de creație a melo-diei. Procedura de compoziție a integrat aplicațiile mobile, piesele trimise în concurs fiind realizate pe baza unor minicompoziţii de maximum 60 de secunde trimise de public, pe tema „Energy”.
Peste 40 de persoane au trimis minicompoziţii muzicale ce au fost preluate de artistul Ioachim Petre (cunoscut cu numele de scenă Achi) şi transformate într-o piesă plină de energie şi groove. Piesa „Energy” se poate asculta live luna aceasta în concertele Contrapunct Band.
Cum a luat naştere piesa? În lunile iulie-octombrie, Alumnus Club UNESCO a desfăşurat proiectul de muzică experimentală “Be a star”, care a avut ca scop crearea primei piese de tip crowdsourcing din România. În realizarea minicompoziţiilor tinerii participanții s-a bucurat de libertate totală în alegerea stilului şi a instrumentelor – au fost acceptate toate stilurile muzicale şi toate tipurile de instrumente.
Alături de Moga
Pentru a răsplăti creativitatea publicului, vor fi oferite două premii speciale pentru piesele cele mai originale. Câştigătorii îşi vor ridica premiul pe scenă, unde vor fi invitaţi alături de Contrapunct Band. Unul dintre premii este un loc în tabăra de creație DeMoga Camp a compozitorului Marius Moga, pentru un concurent până în 18 ani. Al doilea premiu care va fi oferit este un voucher la un magazin de muzică la cei peste 18 ani.
Trupa Contrapunct, înfiinţată în anul 2004, are în componenţă copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Se pregă-tesc în domeniul artistic şi sunt gata să răspundă la provocări, îmbinând joaca cu profesionalismul.
Ioachim Petre (Achi) este cântăreţ, producător, songwriter, chitarist, prezentator şi actor. Ioachim a colaborat cu unii dintre cei mai mari artişti din România şi a compus unele dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite piese de publicul român.
Clubul Alumnus UNESCO a fost fondat în anul 2000 de către tineri din zece țări în vederea realizării de proiecte privind educația, știința, cultura și comunicarea.