15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAutorităţile neozeelandeze: Anchetă la nivel naţional pe tema abuzurilor împotriva copiilor

Autorităţile neozeelandeze: Anchetă la nivel naţional pe tema abuzurilor împotriva copiilor

Deschiderea acestei Comisii regale asupra abuzurilor istorice comise în instituţiile publice a fost o promisiune electorală a prim-ministrului Jacinda Ardern, care a venit la putere în octombrie.

Ea urmează după ani de campanie a unor victime, care afirmă că au fost abuzate sexual, fizic şi emoţional când erau plasate în instituţiile publice.

Statul, a declarat dna Ardern, joacă rolul de părinţi ai acestor copii şi aceste abuzuri sunt “inadmisibile”.

Comisia va ancheta acuzaţiile privind abuzuri comise între 1950 şi 1999 în instituţii precum orfelinate, case de recuperare sau aziluri psihiatrice.

Comisarul neozeelandez pentru relaţii rasiale Susan Devoy a estimat anul trecut că 100.000 de copii au fost plasaţi în centre în această perioadă.

Ministrul de interne Tracey Martin a subliniat că ancheta va acorda o atenţie specială impactului abuzurilor asupra populaţiei indigene maori, suprareprezentată în rândul copiilor în plasament.

Populaţia maori este cea mai defavorizată în Noua Zeelandă, cu rate ale sărăciei, şomajului şi încarcerării mai mari decât ale restului populaţiei, ceea ce explică această suprareprezentare.

Nicio dată limită nu a fost fixată pentru comisie. Anchete similare în Australia, Marea Britanie şi Canada au durat ani de zile.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă