18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustria: Un tribunal a decis ca o excursionista ucisă de vaci are...

Austria: Un tribunal a decis ca o excursionista ucisă de vaci are şi ea o parte de vină

Acţionat în justiţie de soţul şi fiul unei excursioniste germane ucisă de vaci în 2014, un crescător de animale din Tirol a fost condamnat în luna februarie a acestui an la plata unor despăgubiri de 180.000 de euro, precum şi la plata unei rente lunare totale de aproximativ 1.500 de euro.

Decizia de atunci, care punea accentul pe măsurile insuficiente de protecţie introduse de crescătorul de animale, a provocat consternare în rândul fermierilor austrieci şi a generat o dezbatere naţională care s-a finalizat cu intervenţia Guvernului de la Viena, care a anunţat că va introduce un “cod de conduită” obligatoriu pentru excursioniştii care folosesc păşunile montane.

Marţi însă, după ce a reexaminat dosarul, Curtea de Apel din Innsbruck a decis că vina pentru acest accident este una împărţită: excursionista care se plimba însoţită de câinele său “ar fi trebuit să ştie că vacile care alăptează reprezintă un pericol pentru câini”, aceasta cu atât mai mult cu cât erau amplasate panouri care îi avertizau în acest sens pe excursionişti. La rândul său, crescătorul de animale ar fi trebuit să închidă o parte din pajişte atunci când vacile care alăptau au început să dea semne de agresivitate.

În consecinţă, tribunalul din Innsbruck a redus la jumătate valoarea despăgubirilor acordate familiei victimei. Ambele părţi pot formula un recurs la această decizie.

Atât activităţile pastorale cât şi excursiile montane sunt puternic asociate cu imaginea Austriei, în special a Tirolului, o provincie prosperă unde turismul de vară şi de iarnă este responsabil pentru 17,5% din Produsul Intern Brut.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă