Australia: Autorul atacului cu cuţit de la Sydney a fost arestat

Bărbatul care a înjunghiat o femeie şi a atacat alte persoane în cartierul de afaceri al oraşului australian Sydney a fost arestat, conform AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2019 - 19:56

Bărbatul în vârstă de 21 de ani este cunoscut cu antecedente psihiatrice, dar nu şi cu legături cu vreo organizaţie teroristă, afirmă poliţia locală.

Imaginile difuzate de media australiene îl arată sărind pe capota unei maşini, strigând 'Allah Akbar!' şi agitând un cuţit în timp ce ţipa 'Împuşcaţi-mă!' O martoră afirmă că agresorul, înarmat cu un enorm satâr, a urmărit mai multe persoane în cartierul de afaceri din Sydney, înjunghiind o femeie.

Poliţia a găsit asupra lui un stick USB conţinând detalii despre atacurile supremaţiştilor albi în SUA şi Noua Zeelandă.

Femeia pe care a înjunghiat-o, în vârstă de 41 de ani, se află în stare ''stabilă'', dar într-un complex rezidenţial situat nu departe de locul atacului a fost găsit un cadavru al unei tinere în vârstă de circa 20 de ani, iar autorităţile suspectează că autorul acelui atac este şi cel al acestei crime.

După comiterea atacului cu cuţitul, el a fost imobilizat la faţa locului de mai mai mulţi bărbaţi, doi dintre ei fiind un fost jucător profesionist de fotbal, Paul O'Shaughnessy, şi fratele său, Luke, campion la box thailandez. Poliţia a lăudat curajul lor şi i-a descris drept ''eroi''.

Comentarii