13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtac revendicat de talibani la Kabul, soldat cu cinci morţi, în timpul...

Atac revendicat de talibani la Kabul, soldat cu cinci morţi, în timpul discuțiilor de pace

Atacul a survenit într-un moment în care la televiziunea afgană era difuzat un interviu cu Zalmay Khalilzad, în care acesta a vorbit despre un posibil viitor acord de pace cu talibanii.

Atentatul, urmată de focuri de armă şi explozia unei benzinării cuprinse de flăcări, s-a produs în apropierea vastului complex Green Village din Kabul, unde se află agenţii de asistenţă şi organizaţii internaţionale.

“Cinci cadavre şi 50 de răniţi – toţi civili – au fost evacuaţi până în prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.

Imagini difuzate pe reţelele sociale au arătat o coloană densă de fum ridicându-se pe cerul capitalei afgane.

Talibanii au revendicat atacul, comis, potrivit purtătorului lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid, de un kamikaze şi un comando.

Zalmay Khalilzad, fost ambasador american în Irak şi Afganistan, de origine afgană, a sosit duminică seară la Kabul. El a avut o întrevedere cu Ashraf Ghani pentru a-i prezenta rezultatele celei de-a noua runde de negocieri cu talibanii, încheiată de curând la Doha.

Diplomatul american discută de aproape un an despre un compromis cu insurgenţii pentru a pune capăt celor 18 ani de război în Afganistan, iar un acord istoric în acest sens este considerat ca iminent.

Până în prezent, guvernul afgan a fost ţinut la distanţă de tratativele de la Doha, talibanii motivând că aceasta este doar o marionetă a Washingtonului.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă