Mii de asistente medicale și moașe din New South Wales din Australia au protestat din cauza salariilor prea mici și a concediilor. Acestea au renunțat marți la locul de muncă, după ce discuțiile cu guvernul pentru a acoperi penuria de personal și a asigura o creștere a salariului au eșuat.
Asistentele medicale din Australia protestează
Lucrătorii din domeniul sănătății au sfidat ordinul de ultim moment al comisiei de relații industriale a statului de a anula greva de 24 de ore, despre care a spus că ar putea pune sănătatea publică în pericol. Asistentele au căutat o creștere a salariului de peste 2,5% și un raport mai bun dintre asistentă și pacient.
Ministerul Sănătății din NSW, care a escaladat problema către IRC, a declarat că „orice grevă ar provoca întreruperi și întârzieri în serviciile de sănătate din întreg statul”. În ciuda acestui fapt, oficialii sindicaliști au spus că greva se va desfășura conform planului. Discuțiile nu au dus la o rezoluție care „ar putea să satisfacă asociația că preocupările reale ale asistentelor sunt abordate”, se arată într-un raport al The Guardian.
Prima grevă din aproape un deceniu a fost eșalonată pe parcursul zilei și include personal din peste 150 de spitale din cel mai populat stat al țării. Sosirea variantei rapide Omicron în Australia la sfârșitul lunii noiembrie a alimentat o creștere a infecțiilor cu COVID-19 și a copleșit spitalele, deși numărul de noi cazuri a scăzut în ultimele zile.
Puțin peste 23.000 de cazuri noi au fost raportate marți până la prânz, în timp ce cazurile din spital au scăzut la aproximativ 3.000 de la un vârf de 5.400 în urmă cu trei săptămâni. Oficialii au înregistrat 46 de noi decese, totalul pandemiei fiind de 4.664.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!