6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalAsistentele medicale din Australia protestează din cauza salariilor

Asistentele medicale din Australia protestează din cauza salariilor

Mii de asistente medicale și moașe din New South Wales din Australia au protestat din cauza salariilor prea mici și a concediilor. Acestea au renunțat marți la locul de muncă, după ce discuțiile cu guvernul pentru a acoperi penuria de personal și a asigura o creștere a salariului au eșuat.

Asistentele medicale din Australia protestează

Lucrătorii din domeniul sănătății au sfidat ordinul de ultim moment al comisiei de relații industriale a statului de a anula greva de 24 de ore, despre care a spus că ar putea pune sănătatea publică în pericol. Asistentele au căutat o creștere a salariului de peste 2,5% și un raport mai bun dintre asistentă și pacient.

Ministerul Sănătății din NSW, care a escaladat problema către IRC, a declarat că „orice grevă ar provoca întreruperi și întârzieri în serviciile de sănătate din întreg statul”. În ciuda acestui fapt, oficialii sindicaliști au spus că greva se va desfășura conform planului. Discuțiile nu au dus la o rezoluție care „ar putea să satisfacă asociația că preocupările reale ale asistentelor sunt abordate”, se arată într-un raport al The Guardian.

Prima grevă din aproape un deceniu a fost eșalonată pe parcursul zilei și include personal din peste 150 de spitale din cel mai populat stat al țării. Sosirea variantei rapide Omicron în Australia la sfârșitul lunii noiembrie a alimentat o creștere a infecțiilor cu COVID-19 și a copleșit spitalele, deși numărul de noi cazuri a scăzut în ultimele zile.

Puțin peste 23.000 de cazuri noi au fost raportate marți până la prânz, în timp ce cazurile din spital au scăzut la aproximativ 3.000 de la un vârf de 5.400 în urmă cu trei săptămâni. Oficialii au înregistrat 46 de noi decese, totalul pandemiei fiind de 4.664.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...
Ultima oră
Pe aceeași temă