11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalArtistul îngropat de viu timp de trei zile sub o stradă a...

Artistul îngropat de viu timp de trei zile sub o stradă a fost scos la suprafaţă

Peste 1.000 de oameni au înfruntat temperaturile sub zero grade din Hobart duminică seara pentru a vedea cum Mike Parr, în vârstă de 73 ani, iese din nou la suprafaţă, după ce a fost îngropat de viu trei zile, a indicat televiziunea australiană ABC.

În data de 14 iunie, Parr a fost îngropat într-un container din oţel creat special, cu ocazia festivalului anual Dark Mofo. Iniţiativa sa s-a dorit o luare de poziţie faţă de trecutul colonial violent al Tasmaniei, soldat cu distrugerea aproape totală a populaţiei aborigene a statului în secolul al XIX-lea.

Un buldozer şi lanţuri au fost folosite pentru a da la o parte porţiunea de stradă sub care fusese îngropat artistul, care a ieşit la suprafaţă folosind o scară.

Parr nu a adresat niciun cuvânt mulţimii venite să asiste la eveniment şi a părăsit repede zona. Artistul urmează să vorbească despre experienţa sa în cadrul unei alocuţiuni pe care o va ţine marţi la Universitatea din Tasmania.

Pe durata desfăşurării acestui inedit proiect artistic, în containerul în care se afla Parr a fost pompat oxigen, iar artistul nu a mâncat, ingerând cantităţi limitate de lichide.

Festivalul Dark Mofo este organizat de Muzeul de Artă Veche şi Nouă din Hobart şi a mai găzduit proiecte artistice care au ţinut prima pagină a ziarelor, aminteşte DPA. În 2017, spre exemplu, festivalul a fost puternic criticat de grupurile pentru drepturile animalelor pentru un ritual de sacrificiu care a inclus o carcasă de taur însângerată.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă