Foto: US Army

Apărarea Europei trebuie asigurată de NATO, nu de UE, susțin Conservatorii europeni

Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni face o serie de precizări legate de poziția sa în chestiunile legate de rolul Uniunii Europene.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.01.2021 - 15:51

Partidul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (European Conservatives and Reformists – ECR) a transmis, prin intermediul partidului AUR, o serie de precizări legate de poziția sa în chestiunile legate de rolul Uniunii Europene.

ECR se autodefinește drept un partid „euro-realist”.

"Poziția ECR este că deși Uniunea Europeană are mari deficiențe, această structură poate fi totuși reformată. Convingerea membrilor ECR este că UE trebuie să se reîntoarcă la principiile sale cheie și să fie o organizație care să servească interesele statelor membre, mai degrabă decât invers", precizează ECR.

"Concomitent și la fel de puternic, ECR promovează principiul subsidiarității. Adică, UE nu are nici un drept să se pronunțe cu privire la lucrurile rămase în responsabilitatea statelor, precum: politicile privind familia, politicile de sănătate publică, chestiuni constituționale interne sau apărare. În privința securității, ECR preferă să susțină NATO ca principal garant al securității statelor membre UE și alianța trans-atlantică ca soluție defensivă", subliniază comunicatul de presă transmis de ECR.

Comentarii