23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAnaliză Telegraph :Numărul internaților Covid-19 în Marea Britanie ,,umflat” în apogeul...

Analiză Telegraph :Numărul internaților Covid-19 în Marea Britanie ,,umflat” în apogeul pandemiei

O investigație pentru Grupul Consultativ de Știință pentru Situații de Urgență al Guvernul  Britanic (SAGE) a constatat că oamenii au fost numărați ca admiși în spital cu Covid-19 în cazul în care au avut vreodată virusul, fiind adăugați la cei care au fost admiși direct din cauza Covid-19.
 
Cifrele guvernamentale arată că, la apogeul pandemiei de la începutul lunii aprilie, aproape 20.000 de persoane pe săptămână erau internate în spital cu coronavirus, dar cifra reală este necunoscută din cauza problemei cu supra numărarea.
 
Dezvăluirea vine ca un ecou la problemele recente cu datele numărului de decese Covid-19, din care a reieșit că mii de oameni care au murit din alte cauze au fost incluși în statisticile deceselor de coronavirus în cazul în care au testat o dată pozitiv.
 
Profesorul Graham Medley, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, rugat de SAGE să analizeze situația, a declarat pentru The Telegraph: “Până în iunie, a devenit clar că oamenii erau internați în spital din motive non-Covid care au testat pozitiv cu multe săptămâni înainte.
 
“În consecință, NHS și-a revizuit raportul de situație pentru a se adapta la acest lucru.”
 
Ancheta a dus la o readaptare a modului în care au fost compilate cifrele la începutul lunii iulie.
 
Joi seară, experții au avertizat că calculul greșit a fost deosebit de îngrijorător, deoarece numărul a fost folosit pentru a reflecta starea actuală a epidemiei de virus.
 
Profesorul Carl Heneghan, directorul Centrului de Medicină Bazată pe Dovezi de la Universitatea din Oxford, a declarat: “Datele de admitere sunt un punct crucial. Aș spune că sunt mai importante decât datele de deces, deoarece reprezintă cel mai bun marker al impactului bolii.”
 
Problema a apărut pe 18 iunie, când procesul-verbal SAGE a consemnat faptul că oamenii de știință guvernamentali și-au exprimat îngrijorarea că pacienții non-Covid au fost incluși în datele focarului.
 
Public Health Anglia, NHS Medical Director și Profesorul Medley au fost rugați să convoace un grup de lucru pentru a găsi “adevărul”. Prof. Medley a spus: “Cu orice epidemie de o nouă boală, există întotdeauna o perioadă în care manifestarea clinică a bolii este în curs de dezvoltare.
 
“Scopul inițial este de a fi cât mai completă posibil, chiar dacă va exista supraestimare.
 
“Deci, am văzut statisticile de deces, inițial un “deces Covid” a fost definit ca orice deces în care persoana a testat anterior pozitiv.
 
“Același lucru este adevărat, dar cu atât mai mult, pentru internări în spital. Pentru a surprinde toate manifestările potențiale ale bolii la începutul epidemiei, toate internările persoanelor care au fost testate pozitiv au fost considerate “internări legate de Covid”.”
 
De la 1 iulie, NHS a început numărarea admiterii cu virus la cei care au testat pozitiv într-o perioadă scurtă de la intrarea în spital, și NHS Anglia a spus că nu a existat o diferență semnificativă în tendința liniei de admitere de la schimbarea metodologiei de calcul. Cu toate acestea, nu este clar cât de multe persoane au fost clasificate greșit ca pacienți Covid-19 înainte de 1 iulie.
 
Este posibil ca supra-numărătoarea să fi inclus pacienții internați cu o boală fără legătură, dar care au fost testați pozitiv pentru Coronavirus la sosire sau care fuseseră diagnosticați anterior cu virusul. Aceasta poate include, de asemenea, pacienții care au fost testați în timp ce erau deja în spital pentru o condiție diferită.
 
Experții au declarat că cunoașterea cifrelor corecte de admitere a fost crucială, nu numai pentru a determina cât de multe persoane sunt într-adevăr spitalizate cu virusul, dar, de asemenea, pentru a lucra la ratele de deces.
 
Prof. Heneghan a adăugat: “Dacă admiterea se duce în sus, atunci ar trebui să conducă la carantină. Dar în prezent avem oameni cu infecții active, cei care au testat pozitiv, dar au fost externați, și cei care au contractat-o în spital, deci nu este de ajutor.
“Acest lucru într-adevăr trebuie clarificat căci ne apropiem de sezonul de iarnă, altfel vom ajunge în această poziție zgomotoasă din care nu vom putea înțelege ce se întâmplă. Vor veni o mulțime de oameni cu condiții diferite care au supraviețuit, deci este o problemă uriașă. Ne încețoșează judecata cu privire la această boală, dacă are sau nu un impact semnificativ.”
 
Există, de asemenea, discrepanțe mari între datele de admitere NHS Anglia și rapoartele zilnice date de către guvern.
 
De exemplu, pe 8 aprilie, în jurul apogeului, datele NHS sugerează că au existat 480 de internări cu Covid-19 și alte 2.264 de persoane diagnosticate cu virusul în spital – un total de 2.758. Cu toate acestea, cifrele Guvernului sugerează că au fost 2.340 de internări în total.
 
Pentru luna martie, NHS Anglia a înregistrat 15.810 internări, în timp ce guvernul a înregistrat peste 20.000. Chiar și, recent, pe 9 august, NHS a înregistrat 33 de internări cu Covid-19 și un număr de 40 diagnosticați în spital – un total de 73. Cu toate acestea, cifrele guvernului înregistrează 50 de pacienți în total.
 
De asemenea, este încă neclar câte persoane incluse în datele actuale de internare sunt asimptomatice și au fost testate atunci când sunt în spital pentru o altă afecțiune sau care au contractat boala odată ce au fost în spital.
 
Prof. Heneghan a spus că este posibil ca în zonele hotspot (focare), cum ar fi Oldham (a se vedea video de mai jos), nu a existat până acum nimeni în spital cu o infecție activă, dar a fost imposibil de relatat despre modul în care datele au fost înregistrate.
 
“Cheia, pentru mine, reprezintă datele de admitere,” a spus el. “Ai putea avea 1.000 de oameni cu infecția, dar dacă nu ai nici o admitere, atunci suntem în situația creșterii populației mai capabile să reziste la virus.”
 
Oamenii de știință au declarat că compilarea datelor la începutul epidemiei a fost dificilă, dar au avertizat că cifrele ar putea împiedica înțelegerea corectă a epidemiei.
 
Profesorul Robert Dingwall, de la Universitatea Nottingham Trent, care face parte din Grupul consultativ pentru amenințările cu viruși respiratori noi și emergente al Guvernului, care trimite date către Sage, a declarat: “Poate fi foarte dificil să ne întoarcem acum și să recalculăm datele timpurii.
 
“Dar ar trebui să fim cu siguranță conștienți de faptul că ar putut duce la unele exagerări a numărului de internări în spital cu Covid și decese conexe de la începutul anului și se poate explica parțial numerele mai mici pe care le vedem acum – deși alți factori, probabil, contribuie mai mult la declinul recent atât în decese și internări.”
 
Profesorul Stephen Powis, Directorul Medical Național al NHS Anglia a declarat: “Este complet neadevărat să se pretindă că nu a existat nici o ambiguitate în datele privind internaților de Covid pozitiv în spitale.
 
“Pentru siguranța atât a pacienților, cât și a personalului, este evident rațional și important ca NHS să monitorizeze și să urmărească datele privind pacienții din spitalele lor care au Covid, indiferent dacă sunt internați ca pacient Covid sau pentru o altă afecțiune.
 
“Instrucțiunile pentru spitalele din Anglia nu s-au schimbat fundamental de la începutul pandemiei, cu sfaturi actualizate pentru spitale fiind publicate ca dovezi științifice a dezvoltat, ca spitale și Sage a solicitat consiliere suplimentară, și ca disponibilitatea de testare a devenit mai răspândită.
 
“Datele privind internările în spital, persoanele din spital cu Covid și persoanele aflate în ventilație mecanică în Anglia, au fost publicate și prezentate zilnic la conferințele de presă de pe Downing Street, împreună cu explicații clare și transparente online, inclusiv, de exemplu, clarificarea faptului că unele internări în administrațiile delegate trebuiau reclasificate și includeau cazuri suspectate și nu doar confirmate.  
 
“De-a lungul pandemiei, am lucrat cu SAGE și am urmat sfatul acestora pentru a ne asigura că datele sunt colectate într-un mod care să sprijine activitatea lor importantă, inclusiv prin modificări convenite de comun acord ale orientărilor existente.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU