Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Allah acceptă bitcoin la Londra. Criptomoneda este halal

Bitcoin este acceptată de Allah, au declarat reprezentanții moscheii Masjid Ramadan din Dalston, estul Londrei, devenind prima din Marea Britanie care acceptă criptomoneda ca donaţie.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

23.05.2018 - 08:15

Consilierii islamici au subliniat că Bitcoin este "halal" atât timp cât "tranzacţiile respectă legea".

A existat o dezbatere amplă în lumea islamică în ultima perioadă. Muftiul Egiptului, de exemplu, a susţinut că această criptomonedă este "haram", adică interzisă, deoarece ar fi utilizată în activităţi ilegale. Din cauza naturii sale anonime, Bitcoin a fost asociat cu achiziţia online de droguri sau alte obiecte interzise.

Însă reprezentanții moscheii au motivat că musulmanii o pot folosi pentru donaţii de Ramadan, cunoscut şi ca "zakat". Musulmanii oferă 2,5% din averea lor pentru acte de caritate în timpul Ramadanului, o donaţie anuală care le este impusă tuturor membrilor comunităţii și este destinată celor săraci.

Moscheea, cunoscută şi ca Shacklewell Lane Mosque, va accepta donaţii în două criptomonede diferite, Bitcoin şi Ethereum.

Comentarii

loading...