26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalActorul Frank Langella va filma în România

Actorul Frank Langella va filma în România

Actorul american, cunoscut pentru rolul lui Nixon din pelicula „Frost/Nixon”, va juca în „Puzzle pentru un orb”, regizat de Andrei Zincă.

Frank Langella este singurul nume din distribuţie cunoscut până în prezent, potrivit reprezentanţilor Castel Film, citaţi de Mediafax. Producţia are un buget de aproximativ 5 milioane de euro. Proiectul „Puzzle pentru un orb” a primit, în 2008, un credit de 1.290.000 de lei de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). Filmările la „Puzzle pentru un orb”, bazat pe un scenariu de Andrei Zincă şi Adrian Lustig, vor avea loc, timp de cinci săptămâni, în România şi Germania, iar actorul va fi prezent în ţara noastră de la începutul lunii octombrie.

Născut în 1938, Frank Langella este cunoscut atât ca actor de teatru, cât şi pentru rolurile sale din film. Unul dintre cele mai celebre roluri ale sale este cel al preşedintelui Nixon, din filmul „Frost/Nixon”, pentru care a fost nominalizat la premiile BAFTA, Globul de Aur şi Oscar. A mai jucat în filme precum „Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule/ Wall Street: Money Never Sleeps”, de Oliver Stone (2010), „All Good Things” (2009) şi „Cutia/ The Box” (2009). Andrei Zincă este cunoscut ca regizor al serialului TV „La urgenţă”.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă