17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAccidente aviatice produse în lume (cronologie 2017-2018)

Accidente aviatice produse în lume (cronologie 2017-2018)

Deocamdată nu există informaţii cu privire la persoanele aflate la bordul aparatului de zbor.

“Depunem eforturi pentru a ajunge la locul accidentului atât pe calea aerului, cât şi pe jos. Dar condiţiile meteo complică operaţiunea de salvare”, a declarat directorul aeroportului din Kathmandu, Raj Kumar Chettri.

Elicopterul “Altitude Air”, o companie privată, a pierdut contactul cu turnul de control la puţin timp după decolare în districtul Gorkha (centru). Epava sa a fost reperată pe un deal împădurit în districtul vecin Dhadhing, a indicat oficialul citat.

* * *

4 august 2018 – Patru persoane membre ale aceleiaşi familii, printre care şi doi copii, au murit după ce avionul de mici dimensiuni în care se aflau s-a prăbuşit într-o pădure din Elveţia, provocând un incendiu care a distrus complet avionul. Aparatul de zbor s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă de pădure în trecătoarea montană Rengg, din cantonul Nidwalden din centrul ţării.

10 iulie 2018 – Un accident aviatic produs în apropierea aeroportului Wonderboom, de lângă capitala sud-africană Pretoria, s-a soldat cu un mort şi 20 de răniţi. Avionul era destinat unui parc de distracţii din Olanda consacrat aviaţiei, Aviodrom, situat în apropierea aeroportului internaţional Schiphol din Amsterdam.

1 iunie 2018- Un avion ultrauşor s-a prăbuşit în apropierea aeroportului Pecs-Pogany din sud-vestul Ungariei, la câteva sute de metri de aeroport înainte de a lua foc. Doi bărbaţi au murit.

12 martie 2018 – Un avion de pasageri al unei companii din Bangladesh s-a prăbuşit, provocând morţi şi răniţi, la aterizarea de pe aeroportul din capitala Nepalului, Kathmandu, transmit AFP, DPA şi BBC News. Avionul, operat de compania US-Bangla, a ieşit de pe pistă în timpul aterizării şi a luat foc. .

29 aprilie 2018 – Un pilot şi doi copiloţi libieni au murit în urma prăbuşirii unui avion cargou de tip Iliuşin ce deservea un câmp petrolier în sudul Libiei. Avionul s-a prăbuşit la câteva minute după ce a decolat de pe câmpul petrolier El Sharara.

11 martie 2018 – Unsprezece persoane au murit în urma prăbuşirii în sud-vestul Iranului a unui avion privat turcesc care zbura de la Sharjah, Emiratele Arabe Unite, la Istanbul.
7 martie 2018 – Cel puţin cinci persoane au murit în urma prăbuşirii unui elicopter al serviciilor de securitate ruse în sudul Ceceniei, la circa opt kilometri de frontiera cu Georgia. Aparatul de zbor, un model Mi-8, a căzut într-o zonă rurală la aproximativ 1,5 kilometri de un post de control frontalier.
6 martie 2018 – 39 de persoane, toţi militari, au murit în urma prăbuşirii unui avion rus de transport militar la aterizarea la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova.

18 februarie 2018 – Un avion de linie iranian asigurând o legătură internă s-a prăbuşit în sud-vestul Iranului, 66 de persoane decedând în accidentul aviatic. Avionul, care asigura legătura între Teheran şi oraşul Yasuj (sud-vest), “s-a prăbuşit în regiunea Samirom”, la aproximativ 480 km sud de Teheran.
17 februarie 2018 – Treisprezece persoane au fost ucise în accidentul de elicopter al ministrului mexican de interne, Alfonso Navarrete, care călătorea în zona afectată de un seism puternic produs anterior în Mexic. Cutremurul cu magnitudinea de 7,2 nu s-a soldat cu victime directe.
11 februarie 2018 – Un avion de pasageri, de tipul AN-148, al companiei ruse Saratov Airlines cu 71 de persoane la bord s-a prăbuşit în regiunea Moscova, informează agenţiile internaţionale de presă.

23 ianuarie 2018 – Patru persoane şi-au pierdut viaţa într-o coliziune aeriană între un avion de turism şi un elicopter de salvare, petrecută în apropierea localităţii germane Rheinhausen, nu departe de Karlsruhe.

2 septembrie 2017 – Doi membri ai echipajului unui avion An-2 au murit în urma unui accident survenit în timpul unui show aerian desfăşurat la Moscova. Avionul, un model de mici dimensiuni şi care datează din perioada sovietică, s-a prăbuşit în timp ce efectua acrobaţii aeriene în faţa publicului adunat pe un teren la Balacika, localitate situată în apropiere de Moscova.

17 aprilie 2017 – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste depozitul unui supermarket într-o suburbie a capitalei portugheze Lisabona, provocând decesul a cinci persoane, conform serviciilor de urgenţă locale.

20 martie 2017 – Un avion cu circa 50 de persoane la bord s-a prăbuşit în timpul manevrei de aterizare pe aeroportul Wau din Sudanul de Sud. Aeronava aparţinea companiei South Supreme Airlines şi decolase din Juba, capitala ţării. Potrivit televiziunii ugandeze NBS şi ziarului National Courier toate persoanele aflate la bord au decedat.

16 ianuarie 2017 – Circa 40 de persoane, printre care şase copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic produs în apropierea aeroportului din Bişkek, capitala Kârgâzstanului. Un avion Boeing-747, care a decolat din Hong Kong, s-a prăbuşit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, iar resturile sale în flăcări au avariat 43 de case.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă