30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăGDPRTulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea

Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea, relatează Agerpres.

‘Analizele au fost efectuate începând de vineri, iar conform procedurii, având în vedere că acea cantitate de carne din care s-au prelevat probele iniţial era manipulată şi suprainfectată, am continuat analizele suplimentare, iar astăzi am izolat antraxul pe un şoarece’, a declarat marţi  Marilena Tertiş.

În momentul de faţă, medicii veterinari distrug cantităţile de carne care provin din bovina sacrificată pe data de 28 septembrie, urmând să se aplice măsuri de dezinfecţie atât în gospodăria privată, cât şi în tabăra de vară unde au stat animalele.

‘Se verifică tot efectivul de animale receptive la antrax şi colaborăm cu medicul uman pentru o eficientă supraveghere a stării de sănătate a populaţiei’, a menţionat directoarea DSVSA, Marilena Tertiş.

La rândul său, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Laurenţia Militaru, a declarat marţi că nu a primit până în prezent din partea Institutului Cantacuzino din Bucureşti confirmarea suspiciunii de antrax în cazul celor doi tineri internaţi la finele săptămânii trecute în Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Unul din cei doi tineri, în vârstă de 25 de ani, a murit duminică seara, starea celui de-al doilea, în vârstă de 23 de ani, fiind în afara oricărui pericol.

Cei doi se pare că au consumat carnea unui animal sacrificat pe data de 28 septembrie.

Ultimele cazuri de antrax la animale au fost înregistrate în judeţul Tulcea în 2009, în comuna Murighiol, la două porcine dintr-o gospodărie privată.

Cele mai citite

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Răspunsul Hezbollah după moartea liderului său Hassan Nasrallah

Gruparea teroristă Hezbollah a confirmat, sâmbătă, moartea liderului său, Hassan Nasrallah, după ce Israelul a anunțat că acesta a fost ucis vineri într-un atac...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...
Ultima oră
Pe aceeași temă