Viermii paraziţi pot oferi ajutor milioanelor de persoane care suferă de scleroză multiplă, conform dailymail.co.uk.
Cercetătorii sunt de părere că o doză mică de ” Necator americanus”, denumire cunoscută şi sub numele de „parazit tropical „, poate ameliora simptomele.
Cei care suferă de acestă afecţiune pot manifesta tulburări de vedere şi de mobilitate, precum şi de slăbiciune musculară, deoarece boala atacă sistemul nervos central.
Conform ultimului studiu, profesorul David Pritchard de la Universitatea Nottingham a precizat: „Cercetarea are un efect contrar celui aşteptat: introducem un parazit care prin definiţie este dăunător şi acţionează ca un stimul pentru boală”.
Viermii paraziţi au abilitatea înnăscută de a modera sistemul imunitar pentru a supravieţui ani de zile într-un organism”.
David Princhard a testat în jur de 70 de persoane care aveau probleme de vedere, ameţeli şi oboseală.
Jumătate dintre pacienţi a primit o doză mică de paraziţi – 25 de larve microscopice aplicate pe braţ, în timp ce alţi pacienţi au primit un înlocuitor. După ce intră în contact cu pielea, larva se hrăneşte cu sânge şi se poate reproduce prin ouă fertile care se elimină prin excreţie.
La sfârşitul procesului , rezultatele celor două grupuri de pacienţi au fost comparate pentru a stabili dacă viermii paraziţi au reuşit să menţină simptomele sub control şi să prevină recidivele.
Scleroza multiplă este cea mai comună afecţiune neurologică în cazul tinerilor adulţi din Marea Britanie şi afectează aproximativ 100.000 de oameni. Boala poate să apară la orice vârstă , însă simptomele se manifestă, în general, în intervalul de vârstă cuprins între 20 şi 40 de ani.