20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPRŞase alimente care scad hipertensiunea arterială

Şase alimente care scad hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este una dintre principalele cauze de deces din România şi din lume, dar un stil de viaţă sănătos poate preveni declanşarea acestei boli.

Tot mai multi tineri romani se imbolnavesc de inima

Iată şase alimente care scad valorile hipertensiunii arteriale:

Sucul de sfeclă roşie, bogat în nitraţi, are efecte benefice în cazul pacienţilor care suferă de hipertensiune arterială. Cercetătorii britanici susţin că nitraţii din sfecla roşie se transformă în organism în monoxid de azot, iar acest gaz contribuie la relaxarea vaselor de sânge şi menţine tensiunea arterială la cote scăzute.

Consumul redus de băuturi dulci scade tensiunea arterială

Mazărea a fost considerată mult timp drept un super-aliment, ce conţine proteine, fibre dietetice şi vitamine, având un conţinut scăzut de grăsimi şi de colesterol. Un studiu canadian a demonstrat că o un anumită proteină din mazăre poate avea un efect pozitiv asupra presiunii arteriale şi poate preveni maladiile renale cronice.

Supa de pui poate fi folosită ca tratament împotriva hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu al unor cercetători japonezi. Carnea de pui conţine proteine de colagen, care au efecte asemănătoare cu cele ale inhibitorilor enzimei de conversie, folosiţi pentru tratarea hipertensiunii.

Strugurii
au efecte benefice asupra tensiunii arteriale la pacienţi hipertensivi. Medicii nu au putut să identifice mecanismul prin care strugurii acţionează asupra presiunii arteriale, dar au subliniat că aceste fructe sunt bogate în potasiu şi antioxidanţi.

Consumul redus de băuturi dulci scade tensiunea arterială

Soia, bogată în fitoestrogeni, este considerată o armă eficientă pentru a preveni declanşarea hipertensiunii arteriale. Fitoestrogenii sunt substanţe apropiate de estrogenul uman, un hormon feminin care contribuie la sinteza monoxidului de azot, cunoscut pentru proprietatea sa de a dilata vasele sangvine, reducând astfel tensiunea arterială.

Ciocolata amară conţine o substanţă care face vasele de sânge mai elastice. Un studiu în cadrul căruia pacienţii hipertensivi au mâncat ciocolată amară zilnic a arătat că nivelul tensiunii arteriale a scăzut vizibil. Cantitatea zilnică recomandată este de 14 grame, cu condiţia ca ciocolata să aibă cel puţin 70% cacao.

Efortul fizic moderat regleaza tensiunea sangelui in artere

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă