22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăGDPROamenii slabi, mai expusi riscului de deces post-chirurgical

Oamenii slabi, mai expusi riscului de deces post-chirurgical

Oamenii slabi sunt mai predispusi sa moara dupa operatii decat oamenii supraponderali.

Persoanele cu un index al greutatii de 23, sau mai mic decat acesta, erau cu 40% mai expusi riscului de a-si pierde viata la o luna dupa interventia chirurgicala. Cei al caror index corporal era intre 26 si 29, prezentau un risc scazut de deces post-interventional, informeaza LiveScience.com.

IMC (indexul masei corporale) este un sistem de evaluare a cantitatii de tesut adipos prezente in corpul oamenilor. O persoana cu un IMC mai mic de 18,5 este considerata subponderala. Intre 19 si 24,5 reprezinta o greutate normala, de la 25 pana la 29,9 inseamna ca persoana este supraponderala, in timp ce tot ce este peste 30 sugereaza obezitate.

Rezultatele studiului care a concluzionat ca oamenii supraponderali au sanse mai mari de supravietuire dupa operatii, au luat in calcul boala care a necesitase corectie chirurgicala si riscul de deces asociat cu aceasta.

Descoperirile sugereaza ca medicii ar trebui sa avertizeze pacientii subponderali cu privire la riscul crescut de deces. Mai mult, o strategie interventionala care presupune castigarea in greutate ar fi utila pentru acesti bolnavi.

Georg Stukenborg, cercetatorul sef, a analizat cazurile a peste 180.000 de pacienti internati in 183 de centre chirurgicale diferite. Acestia suferisera interventii chirurgicale intre anii 2005, 2006.

Savantii au impartit pacientii in 5 grupe in functie de IMC-ul lor. Dupa aceea, au calculat riscul de deces al fiecarui grup.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Sophia Loren, actrița considerată o legendă a cinematografiei mondiale, împlinește 90 de ani

Actrița legendară Sophia Loren va celebra vineri seară, la Roma, împlinirea vârstei de 90 de ani, într-o petrecere privată organizată într-un hotel de lux...

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă